Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Has this ever happened to you guys?

This is a discussion on Has this ever happened to you guys? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Or have u herd of it from someone else... Last night i park the trans in the garage after i ...

  1. #1
    Member Dann's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Edinburg Tx
    Age
    27
    Posts
    131

    maple red
    2000 trans am

    Has this ever happened to you guys?

    Or have u herd of it from someone else...

    Last night i park the trans in the garage after i get home from a night out...so i take my key out and start walking to my door and i realize my fan is still running and it sounds loud...so i turn on my car and the heat is going up a bit over half and it has never done this before(so im thinking im screwd)i take it for a drive and everything goes back to normal all my gages are where the should be i get back home and turn it of and bah no more noice...

    can anyone tell me what tis means

  2. #2
    Next... MrKid's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Milford, CT
    Posts
    626

    Red
    '68 Camaro RS, '11 Camaro

    Is your radiator full?
    Are the hoses on both side of the thermostat warm?
    Is the cooling system stock?
    ...I'll think of more questions, but start with those.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Maryland
    Posts
    14
    my fans always turn off when I turn the key to the off position, as for why the temp went up I'd say heat sink.

  4. #4
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    My 01 Camaro does'nt do this either. I know my other car has a label on the fan shroud that states the cooling fan may start up @ anytime even with the ignition off. My Camaro fan usually turns off with the ignition too. But like the others stated. Possibly low on coolant. I've never heard of our cars fan turning on or continueing to run after shut down. Interesting..
    :\Users\Steven\Pictures\d6ftg5nh.gif


    Suggestion: If you are particularly irritated by another member's posting habits and are constantly fighting the urge to flame them, you can click on that person's profile, and select "Add to ignore list." This will make that person's posts invisible to you.

  5. #5
    cammed & slammed Kaotic_ws6's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jacksonville Tx
    Age
    26
    Posts
    983

    Black
    2002 ws6 (6 speed)

    Quote Originally Posted by Smittro View Post
    My 01 Camaro does'nt do this either. I know my other car has a label on the fan shroud that states the cooling fan may start up @ anytime even with the ignition off. My Camaro fan usually turns off with the ignition too. But like the others stated. Possibly low on coolant. I've never heard of our cars fan turning on or continueing to run after shut down. Interesting..
    i dont ever have this problm, my car always stays at about 160'

  6. #6
    Member '99 SLP#24's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Norman, Oklahoma
    Posts
    741

    1999 Camaro SS #24
    98 Corvette-99 Camaro SS

    Has your car been tuned? Most tuners will program the fans to run after turning it off if above a certain temperature. The factory tune does this as well, hence the sticker that says the fans can kick on at any time, the tune just lowers the temp at which the fans will stay running.

  7. #7
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by Kaotic_ws6 View Post
    i dont ever have this problm, my car always stays at about 160'
    Yeah mine shuts off with the key too. I dunno..

  8. #8
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by '99 SLP#24 View Post
    Has your car been tuned? Most tuners will program the fans to run after turning it off if above a certain temperature. The factory tune does this as well, hence the sticker that says the fans can kick on at any time, the tune just lowers the temp at which the fans will stay running.
    That's good to know, I never noticed the sticker though I've never looked for it either.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Nebraska
    Posts
    151

    Pewter
    2002 Camaro SS

    If ECTs are over 235, fans can run up to 150 seconds after ignition off. Stock.

    If its tuned at all that will change. I tuned mine to this, if the temp is over 205, fans will run for 180 seconds after ignition off.

  10. #10
    cammed & slammed Kaotic_ws6's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jacksonville Tx
    Age
    26
    Posts
    983

    Black
    2002 ws6 (6 speed)

    Quote Originally Posted by Klug23 View Post
    If ECTs are over 235, fans can run up to 150 seconds after ignition off. Stock.

    If its tuned at all that will change. I tuned mine to this, if the temp is over 205, fans will run for 180 seconds after ignition off.
    what do yalls cars run temp. wise all the time? my car stays around 160 because i have a electric water pump

  11. #11
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by Kaotic_ws6 View Post
    what do yalls cars run temp. wise all the time? my car stays around 160 because i have a electric water pump
    I can't really answer that one (v6) but for what it's worth I run between 200-210 always..

  12. #12
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Quote Originally Posted by Kaotic_ws6 View Post
    what do yalls cars run temp. wise all the time? my car stays around 160 because i have a electric water pump
    190* to 205*, that seems to be were this iron lbock wanted to run.

    I have mine running after th car is turned off also, with an aftermarket tune. Also, a stock file/stock tune with run the fans for 150 seconds at 235* after ignition is turned off.

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Athens AL
    Posts
    29

    Navy Blue
    1998 Formula Firebird

    Due to the fact that it has only happened once, it seems you have made (or mentioned) any recent mods, i would say the most likely cause is probably the relay sticking. I have had that happen before and i just popped the hood tapped on the relay and it shut right off, it was intermittent for a while. When i got to the point where one time it decided to not turn on, then i finally replaced it.

  14. #14
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    I noticed yestarday on my "Ram Air" sticker, the one on top of the lid. It says on the top left corner "fans may turn on with vehicle off" or something like that. So i guess its nomal for you man.

  15. #15
    Member Mieux97's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Chicago
    Posts
    614

    White
    99 Pontiac Trans Am #2466

    Mine does this, but I know the prob is that my anti-freeze mix is not right.

  16. #16
    Member Dann's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Edinburg Tx
    Age
    27
    Posts
    131

    maple red
    2000 trans am

    man u guys are good...
    thanks for reals cuz i was freaking out

  17. #17
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    185- 205 operating temp.

    Trent, you prolly have a 160 thermostat also....

  18. #18
    Mustang killer
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Florida
    Posts
    52

    White/ Blue stripes
    1999 30th anniversary

    160 ......i have a different thermostat i was told

  19. #19
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    mine seems to do this more if i got my ac running... nothing to worry about though...

  20. #20
    Member Dann's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Edinburg Tx
    Age
    27
    Posts
    131

    maple red
    2000 trans am

    but the thing thats so strange is that this was the 1st time ever

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. what happened?
    By PureSShp00 in forum Texas Members
    Replies: 15
    Last Post: 07-16-2010, 05:46 PM
  2. umm....wtf just happened??
    By midnightnavyz28 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 99
    Last Post: 09-05-2009, 10:39 AM
  3. Look what happened
    By Spikito in forum Almost Anything Goes
    Replies: 26
    Last Post: 05-06-2009, 08:52 PM
  4. has this happened to anyone
    By purplebat66 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2008, 06:53 PM
  5. LS1 Guys are on Defense Mustang Guys on Offense
    By Sarge in forum Almost Anything Goes
    Replies: 36
    Last Post: 06-06-2008, 09:09 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •