Results 1 to 4 of 4

Finally got it fixed!!!!woohoo

This is a discussion on Finally got it fixed!!!!woohoo within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Ok after 2 weeks i finally got my 96 TA fixed ,it was such a pain in the ass gettin ...

  1. #1
    Import Killer camarostripes96's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    academy,tx
    Age
    33
    Posts
    574

    Black
    1996 Trans am

    Finally got it fixed!!!!woohoo

    Ok after 2 weeks i finally got my 96 TA fixed ,it was such a pain in the ass gettin it fixed heres what happened.....2 weeks ago on a mondy i sprayed my LT1 down at the car was , got in it to start it and it would start just kept turing over for about 2 mins, well it finally started and i drove about 10 miles, stopped and got gas and drove about 2 more miles, and stopped at the busiest intersection right at 5:00pm when it was packed and i was the first car in line right b4 a bridge and traffic was backed up about 500 yards...and i was sitting at the red light and my TA just died and i could get it started back up just kept turning over, well finally got it off the road and messed with it for about 1 hour, so finally had to get it towed back home...did some research and everyone said it was my opti spark, so i tested my coil by grabbing the wire and it shocked the hell outta me, which means my coil is still good and the distributor right? your pcm fires your distributor,distributor fires the coil, and coil fires the rotor and rotor fires spark plug, well coil was still good so that meant distributor was still good , so it could only be cap and rotor, so i bought new cap and rotor and spent 2 days taking the vaccumm motor , coil and icm , and bracket , water pump, and harmonic balancer, and finally got to the opti, well what took so long was finding the tool to take the cap and rotor off, which is a torx socket, E4 & T8, called ALL the part stores and 11 other people and couldnt find anyone finally had to track the snap on truck down, and got them off of him, which was $36 for 2 litttle tiny sockets..., well finally got the cap and rotor changed out which was hard, and put everything back on , and filled up radiator and went to start it and it still would crank, so i had no clue but to start replacing things till i found the problem. So i took the coil and icm to get tested at part store and they could only test icm , and no one could test the coil, and the icm tested good, so i just went ahead and bought the coil, and came home and put the icm (ignition control module)and the new coil back on , and the son of a bitch started right up (no counting the mis fires from the fouled spark plugs from turning it over so much) and all along it was the damn coil back, and like i said before the coil had fire, but that doesnt mean its working i found out, the coil has to put out like aroung 50,000 volts or something like that to start the engine, well it could be halfway out and only putting out 25,000 or 30,000 volts, which made me think it was still good so thats why i replaced the cap and rotor, but no folks it was the coil all along, I WAS MADDER THAN HELL !!!! but then it took another day to put change out and put in NGK TR55 spark plugs , and now she runs like a BEAST !!!!!! Just thought i would fill yall in on this and let u know my experience!!

  2. #2
    Member blackls1ta's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kittanning,pa
    Age
    41
    Posts
    516

    black
    2000 ws.6 m6

    good job,trying to find the process of elimination can be tough some times,thats how you learn new things by doing it yourself way to go.

  3. #3
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Funny part of your story is how the coil shocked the hell out of you. Benn there, had that done to me too.

  4. #4
    Import Killer camarostripes96's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    academy,tx
    Age
    33
    Posts
    574

    Black
    1996 Trans am

    yes that shit didnt feel to good, i had my wife turning it over for me, and whenever it shocked me i jump up and hit my head hard on the hood, that shit hurt bad and my shoulder hurt for like 2 days...lol yeh but my buddy said he wished he had a camera there to record that, it was kinda a pain in the ass working on it , but i love working on cars , its just sometimes it gets aggrevating and i get impatient. But yeh everytime i work on the car i learn new things

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I Finally Fixed My PCV System
    By transamtom in forum External Engine
    Replies: 6
    Last Post: 04-28-2011, 06:19 PM
  2. Finally I fixed my dash
    By SMWS6TA in forum Appearance Section
    Replies: 0
    Last Post: 06-20-2009, 06:31 PM
  3. Finally fixed my grill
    By 01SOMSS! in forum Appearance Section
    Replies: 2
    Last Post: 05-03-2008, 01:33 PM
  4. Finally fixed my grill
    By 01SOMSS! in forum Western Members
    Replies: 3
    Last Post: 05-02-2008, 09:44 PM
  5. Woohoo
    By DanWS6 in forum Rocky Mountain Members
    Replies: 6
    Last Post: 06-27-2006, 10:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •