Results 1 to 3 of 3

fast idle problem

This is a discussion on fast idle problem within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; My car idles fine at a cold start but after Im driving and a depress the clutch, the car will ...

  1. #1
    I see Yello and I like it 02cetransam's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,066

    yellow
    02 Collector Trans Am

    fast idle problem

    My car idles fine at a cold start but after Im driving and a depress the clutch, the car will idle at about 1300 rpm and then go down after 2 or 3 seconds then it will idle normally. It almost always does this after Im driving and then I go to depress the clutch. It used to go right down to about 800 rpm as soon as I put the clutch in. Does anyone have an idea as to what may contribute to this lag? Thanks in advance!

  2. #2
    Detailing + Design third_shift|studios's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pittsburgh, PA
    Age
    36
    Posts
    21,719

    My life is a
    Ben Stiller movie.

    Could be a few things:
    • vacuum leak causing the fuel system to dump more fuel in (have you removed anything and not replaced a gasket after reinstalling?). This happened to me when i removed/reinstalled my intake after powder coating.

    • your throttle cable may have collapsed-do you notice sluggish throttle response at all? Simple fix, you just have to know what to look for. Go to your cable-follow it from the TB along the cable and you'll find a little gizmo. make sure the clasp on the front of that gizmo is clicked all the way down on both sides of the clasp.

  3. #3
    I see Yello and I like it 02cetransam's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,066

    yellow
    02 Collector Trans Am

    thanks a lot for the response!! I will take a look a let you know.

    I havent changed anything on the car and it just started happening after I took it out from storage.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Idle Problem!!!
    By 00hawk109 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 10-11-2011, 02:38 PM
  2. fast 92/92 install problem.....idle issues
    By johnny89345 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 09-08-2011, 04:39 PM
  3. Idle Problem please help
    By christrusler in forum General Help
    Replies: 18
    Last Post: 01-25-2009, 08:16 AM
  4. Fast idle
    By linthead in forum Camaro / SS
    Replies: 2
    Last Post: 04-28-2007, 01:53 PM
  5. Idle Problem
    By Roastem in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 03-08-2006, 09:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •