Results 1 to 17 of 17

Driver side turn signal no working? WTF!

This is a discussion on Driver side turn signal no working? WTF! within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; it just show a solid arrow pointin right and it doesnt flash? replaced the bulb didnt work looks all wet ...

  1. #1
    2-Legit-2-Quit bgable's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cville,Indiana
    Posts
    772

    IBM
    2006 Pontiac GTO

    Unhappy Driver side turn signal no working? WTF!

    it just show a solid arrow pointin right and it doesnt flash? replaced the bulb didnt work looks all wet in there what else can i do to try and fix it?this is second time its stop workin first time the bulb was shattered
    2006 IBM GTO A4
    20% sides/rear 35% Windshield,SAP Repos,Ruff 278s Staggered 18s,LT's,Catless mids,Spintech Mufflers/X pipe,Torquer v.2,Vig3200 Stall,HPTuned,AEM CAI,SLP Thermostat,IAT relocate,BMR Drag bags, P4000DVD HU.

    2000 TA WS6 NBM A4 Full Bolt-Ons-Gone

  2. #2
    ls1ftw tigersport14's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tulsa
    Age
    29
    Posts
    2,035

    NBM
    98 trans am

    i would replace the socket.. if thats not it then its the wiring

  3. #3
    Member Mike's TA's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Austin, TX
    Age
    35
    Posts
    880

    Black
    99 Trans Am(sold)

    There are lots of threads about this issue.

    Check the lens on the housing. It might have some small cracks in it allowing water to get in. I wouldn't recommend replacing the socket if your lens has cracks. Replace the housing first. If your socket is degraded then replace it also. If it's not, allow it to dry up and clean it out. Should be just fine.

    Main thing is. Find out how water is getting in the housing first.

    My driver side housing cracked real bad and my socket got corroded horribly. I replaced the housing ($45) and the socket ($65) and it works fine now. I checked the passenger side housing and there were a few tiny cracks in the lens, a little bit of condensation inside, so I went ahead and replaced it to save the $65 on the socket.

  4. #4
    2-Legit-2-Quit bgable's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cville,Indiana
    Posts
    772

    IBM
    2006 Pontiac GTO

    thats insanely expensive for the small light!

  5. #5
    Member Mike's TA's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Austin, TX
    Age
    35
    Posts
    880

    Black
    99 Trans Am(sold)

    Light housings are not cheap. You will save money by making it work properly though. Think about all the bulbs you would have to buy otherwise. And the possibility of getting a ticket for "Failure to Signal Intent". I got one once in a different vehicle and it was $285. He wrote me for that cause he couldn't get my speed, but he knew I was speeding. And I know that I signaled the lane change, cause I always do. Even in traffic at 90 mph.

  6. #6
    Senior Member Bottesini's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Denton, Texas soon Lafayette, Louisiana
    Posts
    2,955

    Blue
    2002 Z28 Camaro M6

    I just fixed this same issue in my Camaro yesterday except it was the passenger side.

  7. #7
    98T/Aformula
    Guest
    Mine was just doing the same thing and I ended up replacing the actual turn signal solenoid, the thing that ticks under the steering wheel, you could try it its under ten bucks to replace and prolly needs it anyways....

  8. #8
    1 01ls1ws6's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    houston tx
    Age
    31
    Posts
    273

    pewter
    01 ws6

    I Just Replaced The Housing On Mine, 29 Dollars Shipped On Ebay Check It Out. Better Than 45

  9. #9
    1 01ls1ws6's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    houston tx
    Age
    31
    Posts
    273

    pewter
    01 ws6

    The Dealer Replaced The Turn Signal Solenoid On Mine And It Has Never Worked Right Since,my Blinkers Dont Work In The Front And The Daytime Running Lights Dont Even Come On. The Only Way They Will Come On Is If The Lights Are On, But The Blinkers In The Back Work, Crazy Shit, And The Turn Signal Arrow Blinks As If Everything Was Working Correctly.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Pueblo West
    Posts
    26

    Arctic White
    1999 Pontiac Trans Am WS6

    Same Here

    I am having the same problem, I replaced both blinker solenoids (that is right, there are 2 of them) the other one is almost exactly opposite the one behind the stereo. Still didn't fix my problem. The side marker lights work like they are supposed to. Just the turn signals don't. gonna take it to the local lube place to get them to change the turn signals. Not skinny enough. maybe I will try ramps tomorrow. I dunno.

    Pat

  11. #11
    Freezin in AK! ArcticZ06's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Anchorage AK
    Age
    36
    Posts
    1,450

    Old: 00 WS6, 02 Z06, 79TA
    11 F350 CC 6.7L

    Im having the exact same problem with my passenger side, i get the solid light in the dash, the rear taillight blinker comes on but doesnt blink, the front doesnt come on at all. Im gonna try replacing the blinker module under the dash but i think after reading this ill check the housing for corrosion too.

  12. #12
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    try buying a flasher at autozone.....NOW!

  13. #13
    2-Legit-2-Quit bgable's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cville,Indiana
    Posts
    772

    IBM
    2006 Pontiac GTO

    i took my housing and wire thing apart and cleaned it with contact cleaner, q tips and an old toothbrush and its workin so im hopein this holds up

  14. #14
    Crazy Joe
    Guest
    Also it could be one of the rear taial light bulbs going bad thats what happend to mine

  15. #15
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    dood im telling you guys ..same thing happened to me a year ago....i had my friend replace the flasher(i believe it was located under the dash)..and problem solved...whats with cleaning things? lol

  16. #16
    Formula Driver! 96Firebirdformula's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seymour, Indiana
    Posts
    629

    Batman Black
    1996 Formula

    My right turn signal did same thing had a bad groundwire so i went to autozone and bought a new socket fixed it up for like $15

  17. #17
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    ahh yes i c

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-26-2012, 09:37 PM
  2. tired of having a non working turn signal...
    By Ws6islife in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 11-18-2010, 06:42 AM
  3. Turn signal not working
    By trans_am7935 in forum Firebird / WS6
    Replies: 11
    Last Post: 05-20-2009, 07:55 AM
  4. CAMARO Z28 SS Driver's Side Turn Signal
    By chae in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2007, 09:54 AM
  5. Turn Signal not working
    By ak1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2006, 02:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •