Results 1 to 13 of 13

Diablo sport tuner or hypertech tuner.........

This is a discussion on Diablo sport tuner or hypertech tuner......... within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I wanna purchase a tuner should I go with diablo sport or hypertech power programmer III???.....or something different........i just got ...

  1. #1
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    Diablo sport tuner or hypertech tuner.........

    I wanna purchase a tuner should I go with diablo sport or hypertech power programmer III???.....or something different........i just got a new transmission in......it's an automatic.......and i want to change the shift points.....

  2. #2
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    I wouldn't honestly buy either, but definately the Diablo is much better than the HPP3
    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

  3. #3
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by Y2KPewterSS View Post
    I wouldn't honestly buy either, but definately the Diablo is much better than the HPP3
    I don't really need to but here is the problem.......i just got a new transmission put in and when i get on it and get into the higher rpm ranges it redlines for a long time before it wants to shift......the guy that put in the transmission says the computer if off and that i got to get a tuner to re do my shift points...does this sound right to you.....i had a rebuilt 9 clutch transmission with shift kit put in.........

  4. #4
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    yes that can definatly be right. I would tell you to either buy a used tuner, diablo is definatly better (i have owned both) or find a local tuner. The local tuner would be the way to go because they can open up and look at all the perimeters on your car and let you know if there is a tuning problem and can fix it for you. This should not cost near as much as a full dyno tune. With the hypertech you can adjust the shift points a little bit and redo your gear ratio and tire size to adjust yoru speedometer but that is really all that thing is good for. The Diablo can change alot more perimeters, i am not going to list them since they are on the website.

  5. #5
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    So you think that my shift points may be messed up since i got the new transmission and that my computer may be reading wrong then?????....also where would i call to see if they have a tuner?

  6. #6
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    it is a definate possibility. look in the phonebook o ask around for a reputable speed shop in the area. anyplace that advertises that they have a dyno call them and tell them you are looking to have an LS1 tuned and they should point you in the right direction.

  7. #7
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    Since you are so knowledgeable maybe you can help me with one more thing......i just recently got an slp lid and slp smmooth bellows for my intake.......i am having a hard time getting the lid to fit right.......any suggestions? the smooth bellows fits fine!

  8. #8
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    I personally dont have a lid since I have a raptor hood but my freind has one on his firehawk and he said he had difficulties getting it on and you just have to work with it. He eventually got his to slide on.

  9. #9
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    here is someone elses experience with the Lid.

    SLP lid installed! My comments

    --------------------------------------------------------------------------------

    I received my new SLP lid yesterday and installed it that night onto my '01 WS6. Here are my comments and pictures are to follow in another post:

    1) Getting the stock air resonator off the MAF was a royal pain in the ass. I had to use a flathead screw driver, silicon spray lubricant, and a lot of elbow grease to get it off. I also snapped the air resonator a bit taking it off. Maybe I was going about it the wrong way, but taking it off was a fairly straightforward arrangement. Just tough.

    2) Getting my new SLP onto the MAF was a bigger bitch! It took a lot of pushing, and eventually a rubber mallet to hammer it on. I don't know how I'll ever get it off again if I need to, but perhaps the engine heating it up will make it "looser." I obviously used a worm clamp to keep it in place just in case this is so.

    3) The grommet on the driver's side to hold the AIR tube does not hold the 90Degree elbow tightly. I'm not sure if I should find a tighter grommet or a bigger elbow. I question it's ability to keep it sealed.

    4) The fit once everything was hooked up was tight, but perfect. The lid's front lip fits into the INSIDE of the airbox like it's supposed to.

    Overall I'm very happy with this purchase, with the exception of that elbow. The performance reward was immediate after rehooking the battery and letting the PCM adjust for 10 minutes and a few revs. Throttle response is indeed better! Power is nice too, but it was before

  10. #10
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    Thanks i appreciate your help

  11. #11
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    no problem man

  12. #12
    Junior Member Steve L's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Arizona
    Posts
    68

    Silver
    1998 Trans Am

    Something else to keep in mind with the HT programmer: I bought one a while back when I changed rear end gears and tire size to get the speedo set right. What Hypertech WON'T tell you is if you want to shift the car yourself (like I do during autocrossing or road racing) their power programmer does not let you shift yourself...it will hold the car in whatever gear you had it last in and bang it off the rev limiter a few times before allowing it to shift. After 3 calls to Hypertech's tech line talking about the issue, one guy finally said they know the problem is there, but they are not doing any research to fix it since so few people complain about the issue.

    My fix: when racing, I reflash the computer with the stock tire size and gear rations...then there are no issues. Reflash again once done racing with mods, then the speedo is right, but shifting is off if shifting manually.

    Bottom line: buying the Hypertech will not fix your shift points as you describe; a tune would work better.

    Sorry about the lengthy response, one needs to rant now and again.

  13. #13
    Senior Member SeVeReDiStOrTiOn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    8,164

    05 Wrangler
    00 Z28 sold :-(

    Diablo all the way as far as handhelds go...the hypertech doesn't do anything compared to it.

    As far as the lid...make sure the front lip of the lid is inside the lip of the lower air box.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Anyone have a tune for the Diablo Sport InTune tuner?
    By 04 C5 Vette in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 09-20-2015, 09:48 AM
  2. For Sale: DIABLO SPORT PREDATOR Handheld Tuner/scanner
    By Dr.Crash in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 17
    Last Post: 03-29-2009, 09:48 AM
  3. slp diablo sport tuner
    By kebie05 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 11
    Last Post: 03-12-2008, 09:29 AM
  4. Diablo Sport Predator Tuner
    By pinky93 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 8
    Last Post: 11-12-2006, 04:55 PM
  5. Diablo Sport Predator Tuner
    By TNT in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2006, 12:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •