Results 1 to 18 of 18

Cruise Control?

This is a discussion on Cruise Control? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Ok, mines never worked since i owned it, i need to change this lol what do i need to look ...

  1. #1
    Military Police FutureWS6's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    dallas
    Posts
    300

    Black
    1999 Trans Am

    Cruise Control?

    Ok, mines never worked since i owned it, i need to change this lol what do i need to look at our around to see whats wrong.

  2. #2
    Exalted Cyclops 67CamaroRSSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,824

    2002 Z28 A4 NBM
    Sadly now demodded :(

    I'm interested in this also as the CC hasn't worked on the 98 since I've owned it. It's the only thing on this car (182,xxx miles) that doesn't work (or that I haven't been able to readily repair).

    I fear in my case it's the turn signal stalk (which is the most expensive and most PITA part of the CC to replace).
    Last edited by 67CamaroRSSS; 11-24-2010 at 07:57 PM.
    67 Camaro: K-K + 797-z (look it up), 454/Th400/4.10 12-bolt = 6mpg, PS/PDB/PW tilt, tach, gauges...

    2005 Corvette LS2/M6 Magnetic Red Metallic (What else would it be?) w/ Cashmere interior

    2002 Z28: NBM/Tan, MTI smooth lid, smooth bellows, !AIR, !cats, 1-3/4" QTP SS LT's, 2-1/2" TD's with X-pipe, MagnaFlows dumped at axle, custom welded SFC's, MidWest Chassis body mount adjustable T/A, 3400 stall, 3.23 gears (was 2.73). Tuned: 343rwhp/357rwt (before TD's). Best: 12.559 @ 108+, 1.73 60' @ 3500' DA w/MT ET Street DR's.

    Carbon footprint? CLOWN SHOE!

  3. #3
    Senior Member bluehawk2000's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hickory, NC
    Age
    28
    Posts
    1,492

    midnight blue
    2000 trans am

    Doesnt it have a fuse relay for it, maybe try changing the fuse!!!

  4. #4
    Exalted Cyclops 67CamaroRSSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,824

    2002 Z28 A4 NBM
    Sadly now demodded :(

    Quote Originally Posted by bluehawk2000 View Post
    Doesnt it have a fuse relay for it, maybe try changing the fuse!!!
    Maybe it'll work for the OP. I hope for your sake it is as this is the easiest, cheapest fix.

    In my case: Been there; done that...

  5. #5
    Military Police FutureWS6's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    dallas
    Posts
    300

    Black
    1999 Trans Am

    ima try the cheapest first

  6. #6
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    In my experience with GM cars, its usually the cruise control module box under the hood.

  7. #7
    Senior Member bluehawk2000's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hickory, NC
    Age
    28
    Posts
    1,492

    midnight blue
    2000 trans am

    Quote Originally Posted by FutureWS6 View Post
    ima try the cheapest first
    Miswell cause it could be the problem and no point in spending alot of money to fix something thats not broken!!

  8. #8
    Military Police FutureWS6's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    dallas
    Posts
    300

    Black
    1999 Trans Am

    wasnt a fuse....so next step?

  9. #9
    Senior Member bluehawk2000's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hickory, NC
    Age
    28
    Posts
    1,492

    midnight blue
    2000 trans am

    Quote Originally Posted by FutureWS6 View Post
    wasnt a fuse....so next step?
    Cruise control modular box like cutlass said!!!

  10. #10
    Member 2000dreambird's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mass
    Posts
    618

    silver/black
    00 trans am,SLP,Ws6

    Try the clutch anticipation switch.

  11. #11
    Senior Member Tyler_LS1's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Canby, Oregon
    Age
    29
    Posts
    2,121

    Pewter
    1999 Camaro SS-M6 #1775

    I'm curious to see what you find out cause mines the same way
    1999 Camaro SS/ Pewter/ #1775 - LS1 6-speed - Predator 3 Custom Tune - Pro 5.0 - LS7 Clutch - 3.90's - Koni's - Strano Springs and Sway Bars - SFC's - Full UMI Chassis and Suspension - LS6 Intake PnP TB - ARH LT's and Kitty Ran Away - Magnaflow.

    12.6 at 112

    http://www.fquick.com/Tyler_LS1

  12. #12
    Member 2000dreambird's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mass
    Posts
    618

    silver/black
    00 trans am,SLP,Ws6

    sometimes if you side step the clutch it will hit the clutch switch hard enough to knock it back a few threads. since it is only plastic including the threads it dosn't take much, an it anticipates you stepping on the clutch there for will shut the cruise control off so you don't rev to the moon..

  13. #13
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    mine hasnt worked scents i changed my clutch.. where is the clutch anticipation switch? if thats what u think it is

  14. #14
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,512

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    If you have a M6 the most likely problem is switch that is located just behind the clutch pedal at the top.

    It goes for about $19 on gmpartsdirect.com

    You can see it in this diagram



    It is the first place that needs to be checked. Also the break pedal has one too. These are made of cheap plastic and with the constant action of pedal in and pedal out it becomes brittle over time.

  15. #15
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    ok ill check it out thanks

  16. #16
    Military Police FutureWS6's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    dallas
    Posts
    300

    Black
    1999 Trans Am

    wish it was a m6 =(
    for sale in MARCH 2011!!!!! probly be at 131k miles

  17. #17
    Member 2000dreambird's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mass
    Posts
    618

    silver/black
    00 trans am,SLP,Ws6

    so did you ever figure out the problem??

  18. #18
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,512

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Quote Originally Posted by FutureWS6 View Post
    wish it was a m6 =(
    The break pedal has the same sensor at the top of the pedal also. I would still check it out first.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: cruise control
    By a70oldscutlass in forum Firebird / WS6
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2015, 03:41 AM
  2. no cruise control
    By 1MileCrash in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 07-11-2013, 11:54 AM
  3. No Cruise Control
    By oharam in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 03-01-2011, 09:53 PM
  4. cruise control with traction control
    By basballny2 in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 06-17-2010, 12:57 AM
  5. Cruise Control on New TB
    By navyLS1 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 01-01-2010, 01:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •