Results 1 to 11 of 11

coolant light on, full on coolant

This is a discussion on coolant light on, full on coolant within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Hey guys im having a problem with my coolant light, it keeps popping on everyonce in a while, and when ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Roseville
    Age
    31
    Posts
    32

    Black
    1999 Trans am WS6

    coolant light on, full on coolant

    Hey guys im having a problem with my coolant light, it keeps popping on everyonce in a while, and when i go to put coolant in it, its pretty much fool. could there be a bad sensor or something or an electrical prob? anyone know if this is common or not? thanks for the help oh ya its formy 99 ws6

  2. #2
    SUPREME member-oderator oneBADDz's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Lost in Texas
    Age
    34
    Posts
    2,683

    Custom Slate Blue
    99 B4C

    Get used to it, change the sensor and hope it lasts a while, or unplug the sensor and live without the light altogether. If you really ant, you can pull it out and try to clean it up, it's just a few inches down from where you fill the rad up.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bakersfield, California
    Posts
    152

    red
    1959 corvette

    Yeah, and then your change oil light will come on after you just changed the oil.

  4. #4
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose
    Age
    36
    Posts
    1,897

    Red
    1998 Pontiac Trans Am

    yeah coolant lights tend to pop on and off once in a while. But if it's a recurring problem, could be the radiator cap not holding the pressure anymore and sending too much coolant back into the overflow.

  5. #5
    Senior Member KyleLs1's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Canada eh
    Posts
    3,534

    NBM
    99 TA

    mine used to come on and off gradually... now it stays on all the time.
    annoying at times... i think im going to unplug the sensor

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Age
    53
    Posts
    36

    Black
    1999 WS6

    Call Billy Graham Salvage, 205-668-1169,,, He'll sell you one for about 15 bucks and reinburse or send another if it don't work. I did and my light has not come back on.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Virgina
    Posts
    224

    Black
    98 Trans Am

    Mine just started too....! Is this a "dealer only" item new?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    jacksonville nc
    Age
    32
    Posts
    222

    red
    1995/2002 camaro z28's

    my lights been on for a while, i figure if my temp is where its supposed to be the light doesnt matter much

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    commerce twp michigan
    Age
    59
    Posts
    546
    try bleeding it. Air in system

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tulsa,OK
    Age
    37
    Posts
    914

    Quick Silver
    2002 Z06

    Mine did the same thing and I replaced the sensor and have not had a problem since. The above options of cleaning, and checking the cap are the most common fixes if replacing is not an option. Or replacing does not fix it. I don't agree that it will happen over and over my car has 171,000 and it has only happened once.

  11. #11
    Junior Member ray wagers jr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    INDIANA
    Age
    50
    Posts
    47

    BLACK
    1999 TRANS AM

    hey guys i havent had this problem but i did with the change oil light after i changed my oil so i did something i never do check my owners manual lol, and the fix was right in the manual after you change the oil you have to reset the oil change light, by holding in your trip button for more than 30 seconds i think it was but i did this and has a problem since, i mean i was reving the engine and everything thinking maybe the oil hadnt got up to the oil light yet lol, i was glad i decided to actually read my owners manual. lol may not hurt to check your on this also. anyways good luck
    thanks'ray

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Low Coolant Light
    By BWA2110 in forum External Engine
    Replies: 3
    Last Post: 05-03-2009, 05:27 PM
  2. Help: Need pic of coolant pump weep hole (Coolant Leak)
    By Sweet Chops in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 04-20-2009, 08:14 PM
  3. Replies: 23
    Last Post: 06-19-2007, 08:28 AM
  4. Coolant light...coolant level full.
    By SR71 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-08-2007, 10:35 AM
  5. ls6 intake coolant plugs or extra front coolant pipe?
    By mikes ss in forum External Engine
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2005, 05:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •