Results 1 to 7 of 7

Car studders for a second then stops after start.

This is a discussion on Car studders for a second then stops after start. within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I was driving to work at about 60 mph in 6th with the cruise control set when it started started ...

  1. #1
    The name says it all !!!FAST!!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Manlius, Il.
    Posts
    176

    Black
    2000 WS6, 2006 G35

    Question Car studders for a second then stops after start.

    I was driving to work at about 60 mph in 6th with the cruise control set when it started started studdering. I took it out of cruise thinking that was the problem and continued on. It continued doing it so I dropped it into 5th, still did it. I looked at the temp, good, oil press., good, fuel pressure, good. I pulled over and shut it off. Started back up and heard the fuel pump kick on. When it started it seemed fine and I pulled back on the road and at about 55 mph it started doing it again. This time it started deccelerating. I pumped the gas and it wouldn't rev up past maybe 100 rpms more than it was at. I pulled over again, shut it off, started it up (fuel pump still good) and it idled extremely rough and then died almost immediately. Started it up again and pushed the pedal to the floor and it reved to 5500-6000 rpms then died out again. If I start it then feather the accelerator it will run (roughly) for a minute and then die out. I was able, over a few attempts, to pull it up on to a trailer by revving high when I started it and dumping the clutch. But, again, it would die everytime. No codes have popped up, although I don't know if it starts long enough to register a code. Any suggestions? Thanks.

    BTW,

    00' WS6 M6 LS1
    BBK SSI Intake
    BBK 85mm TB
    Magna Flow Catback
    SLP cold air intake, lid, smooth bellows
    March 25% Underdrive pulleys.
    Last edited by !!!FAST!!!; 12-24-2011 at 02:34 PM.

  2. #2
    Member WS6SP33D's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    QuarterMile, KY
    Posts
    308

    Red w/ silver Stripes
    2000 WS6 6 Speed

    When is the last time for a basic tune? fuel filter, plugs ect?? Also dirty maf? dirty tb? Also i have saw a few times the fuel pumps would only work half ass. causing the owner to believe its still good. Just a few suggestions for ya.

  3. #3
    The name says it all !!!FAST!!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Manlius, Il.
    Posts
    176

    Black
    2000 WS6, 2006 G35

    Thanks any advice is welcomed and I appreciate the quick response. I will check those. Plugs have about 5000 (autolite platinum). I will clean the TB and MAF, already have the cleaner. Haven't done the fuel filter in quite a while. Dont know why I didnt think of that, I will feel pretty stupid if thats it. Hopefully not the fuel pump.

  4. #4
    Member WS6SP33D's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    QuarterMile, KY
    Posts
    308

    Red w/ silver Stripes
    2000 WS6 6 Speed

    Thats the common problems for the symptoms you described that comes to the shop. good luck to ya. Any more questions feel free to ask

  5. #5
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Fuel filter first then the fuel pump if it continues. It sounds just like a fuel issue. When you get it running put a mechanical gauge on the fuel rail and see if you get any changes in pressure.

  6. #6
    Moderator Firebirdjones's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Arizona
    Posts
    12,552
    Check fuel pressure at the rail both with key on and running.

  7. #7
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Agree with FBJ and WS6, I'd start by checking fuel pressure. You should see around 58 psi at the rail. If not, check the fuel filter first, as it's the cheapest and easiest. After that, you'd be looking at the pump.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bump stops
    By MeanMachine1 in forum Suspension and Handling
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2012, 06:46 AM
  2. Bump Stops
    By bad4ss in forum Suspension and Handling
    Replies: 23
    Last Post: 03-14-2011, 11:11 AM
  3. Bump stops
    By jd2002ss in forum Suspension and Handling
    Replies: 3
    Last Post: 10-30-2009, 02:02 PM
  4. a/c stops blowing after a while
    By 02transamce in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 08-25-2009, 11:30 AM
  5. Question: Bump Stops
    By Fastdaddy in forum Suspension and Handling
    Replies: 5
    Last Post: 05-13-2008, 06:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •