Results 1 to 17 of 17

Anyone have this sound too?

This is a discussion on Anyone have this sound too? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; When I shift my a/t t/a from drive to reverse or reverse to drive I hear a "tink" sound coming ...

  1. #1
    Junior Member LS1 Kahboy's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    R.I.
    Posts
    15

    tan
    1999 trans am

    Anyone have this sound too?

    When I shift my a/t t/a from drive to reverse or reverse to drive I hear a "tink" sound coming from the transmission. The car shifts with no problems but I'm not sure if it is common thing or if something is clicking together that should not be.

  2. #2
    Junior Member bloop's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Ohio
    Posts
    77

    Maple Red Metalic
    2000 Trans Am

    I have heard the same thing. I have had the dealer check it out and they say it is nothing to worry about. I am interested to see what everyone else says.

  3. #3
    Junior Member LS1 Kahboy's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    R.I.
    Posts
    15

    tan
    1999 trans am

    Me too!

  4. #4
    CAM mmmmmm... Toes's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Denver CO
    Age
    39
    Posts
    111

    WHITE
    2000 Z28 M6

    Probably worn u-joints on your drive shaft let one of thoses break at the track and your in deep S#1T!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    ohio
    Posts
    3

    white
    2001 ws6

    I have it to,really light sound almost have to have my windows down to hear it

  6. #6
    Member imflyn's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Indy
    Age
    35
    Posts
    178

    Pewter
    '07 Silverado

    Maybe just a little play between the ring and pinion when the load switchs direction from forward to reverse.

  7. #7
    Christibelle
    Guest
    It's just a common sound you're going to get after launching hard time after time. I have it too and mine started after about 8 months of launching hard every tiime i wanted to play. The dealer said the same thing to me, "We couldn't find anything so it's probably nothing to worry about!". I've since had my car up on the rack at my shop and din't see anything. Although my tranny mounts were ready to be replaced!Don't know if any of this helps but i told you my situation with it!

  8. #8
    2000 Trans AM DW2000TA's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tallahassee, FL
    Age
    33
    Posts
    80

    Indigo Blue
    2000 Pontiac Trans AM WS6

    ive got the same sound but mine does it when i take off in first.. even if i take it slow... it tings a few times then nothing from 2nd thru 6th..i havent done extensive checking but i was told it could be a broken spring in the pressure plate.. every time it pushes against it it slips out and makes that sound.... could be wrong though.. when i change my clutch ill let ya know for sure

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kerman
    Posts
    158

    Silver
    2002 Firebird Formula

    yep i do too but i dont worry about it.

  10. #10
    ls1 powered seabee sutie's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    oxnard, ca.
    Age
    30
    Posts
    300

    red and black
    1999 Formula/WS6

    i had the same thing when switching to reverse. i changed my universal joint and it went away. yall might think about the same.
    LS1, SLP lid, SLP MAF, bilstein HP shocks, SLP longtube/tuned headers and loudmouth exhaust, built 4L60E w/ transgo shift kit, true ram air, ported TB, LS6 intake, LS6 PCV w/ catch can, FAST fuel rails, LCRB, sub-frame connectors, wide-band O2.

  11. #11
    Christibelle
    Guest
    replaced mine and noise still there

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Fort Worth, Tx
    Age
    27
    Posts
    29

    Black
    2002 Camaro Z28

    it could be the differental and axle twisting under the pressure from the tranny.

  13. #13
    Impounded
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dallas, TX
    Age
    39
    Posts
    129

    Pewter
    2000 Firehawk #506 A4

    mine does it too. only when i put it in reverse, just a little "tink" sound. I don't feel as concerned now.
    Last edited by p_funk22; 08-31-2007 at 06:30 AM.

  14. #14
    Senior Member Justin23454's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Virginia beach
    Age
    33
    Posts
    1,963

    SOM
    1998 Trans Am

    ya I have some videos of mine up doing it to. Even if its nothing to worry about I hate! hearing it.

  15. #15
    Member Mike's TA's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Austin, TX
    Age
    35
    Posts
    880

    Black
    99 Trans Am(sold)

    I have not heard this sound at all. I guess I'm the odd ball, or all of you have something wrong with your cars.

    j/k, Mine probably just hasn't been driven as hard as ya'lls, yet.

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Fort Worth, Tx
    Age
    27
    Posts
    29

    Black
    2002 Camaro Z28

    probably results from too many burn outs, makes the rear end a little loose

  17. #17
    ALRIGHT NOW wont u listen
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    KY
    Age
    32
    Posts
    644

    though you cant hear..
    i love you sweet leaf!!!

    my father in laws 99 ta had that to, kinda a "tink tink clink", he took it to a dealer and they found a hairline frature in the alluminm driveshaft, replaced it for god like $1200 and it went away....for 4 months..now its back, since he has changed the tranny and the rear end...still there, so it has to be driveshaft/link failurs. MHO

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 45
    Last Post: 07-21-2016, 09:12 AM
  2. name that sound.... new guy
    By lipsasaurus in forum Firebird / WS6
    Replies: 63
    Last Post: 05-26-2012, 06:06 AM
  3. Help: Need Help With Sound......
    By clg82 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 09-24-2008, 04:49 PM
  4. does this sound right
    By barryTA in forum Dyno Information
    Replies: 4
    Last Post: 01-10-2007, 06:50 AM
  5. sound
    By tigersport14 in forum Firebird / WS6
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2006, 06:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •