Results 1 to 12 of 12

Another signal/brake light issue

This is a discussion on Another signal/brake light issue within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Hi all. Been a while since I've been on. (Hurricane Rita and Gustav concussion.) Anyway, I have bad left rear ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    Another signal/brake light issue

    Hi all. Been a while since I've been on. (Hurricane Rita and Gustav concussion.) Anyway, I have bad left rear signal and brake light. I've researched many of the threads on this issue but my problem seems different. The sockets appear to be in good shape. If I turn on parking lights, they work. No flasher, no signal and no brake. The front turn works. Any help would be appreciated.

  2. #2
    Member onetroubledguy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Dallas, TX
    Age
    31
    Posts
    401

    Navy Blue Metallic
    1999 Trans Am WS6

    I can't help you much but I had a bad front driver's side turn signal. The socket was rusted, but still ok, and was just making a bad connection to the bulb. I had to play around with it until it worked.

    Did you check fuses? I'm sure someone will be here shortly to help you troubleshoot it.

    Also, try this thread: http://www.ls2.com/forums/showthread...threadid=15143
    Last edited by onetroubledguy; 03-18-2009 at 01:23 PM.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    yep, checked fuses. I bought a couple new sockets. Ironically, the only one that shows any signs of damage is the front left but it still works.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Clemson
    Posts
    46

    Red
    1999 Trans Am

    i just bought a new bird a week ago and had the same issue. the previous owner had been driving it with out turn signals at all. He paid a dealership almost 400 dollars to have a new multifunction switch put in and the turn signals worked long enough for him to do the drive to atlanta to clemson. i took it a local dealership cause i couldn't figure it out cause the signals broke right after i got the car. end up it was the flasher that was causing the system to short circuit and it works perfect now.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    Well I changed my flasher already. also changed out the only socket that shows any damage. I'm leaning towards the signal switch now. There was an old thread in here where someone researched the wiring and found that the brake signal does go through the signal switch. Also, I tried them today and they worked for about a minute. Sounds like fun changing the switch out but I refuse to pay that much for labor.

  6. #6
    Member qwk93ta's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Fairfield, Ohio
    Age
    54
    Posts
    944

    Black
    00 WS6

    Quote Originally Posted by onetroubledguy View Post

    I followed this and used an $8 turn signal socket from Autozone.....NO more problems.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    One more crazy thing to add. I have tried the signal light for the last few mornings and it has worked. Only for about 20-30 secs. If I try it in a few hours, nothing... ?????

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    I did buy a new switch. Should it inlclude the black switch handle?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    Do I have to drop the whole steering column to change the switch out?

  10. #10
    Member blownh2x's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Joliet,IL
    Age
    38
    Posts
    175

    Red
    99 Firehawk (M6) #518

    Check the wiring coming from the steering column - my buddy has a 02 WS6 and his brake lights/rear turnsignals wouldn't work when he was driving with the steering wheel down towards his lap - they would work when he would get out of the vehicle and tilt the wheel up, he thought I was joking with him - it was broken wires in the steering column from using the tilt - car wasn't that old so the dealer fixed this under warranty. Something else to look at - hope you figure out the problem

  11. #11
    Member onetroubledguy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Dallas, TX
    Age
    31
    Posts
    401

    Navy Blue Metallic
    1999 Trans Am WS6

    Funny...my front turn signal stopped working after it rained for a solid 2 days. When it dried it started working again. I guess water gets in where the socket is?

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    36

    White
    1999 30th Anniversary T/A

    Back in business. It was the switch...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Turn signal/hazard issue (left side out).
    By tyler durden in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2009, 01:29 PM
  2. Help: Electrical problem? Headlight/signal issue
    By onetroubledguy in forum Firebird / WS6
    Replies: 23
    Last Post: 01-20-2009, 08:53 PM
  3. turn signal/drl bulb issue
    By 1MileCrash in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 11-06-2008, 06:44 PM
  4. headlight and right turn signal issue
    By nate_the_great17 in forum Firebird / WS6
    Replies: 11
    Last Post: 09-07-2007, 12:03 AM
  5. Turn signal issue
    By Whiteboycntdnce in forum Camaro / SS
    Replies: 6
    Last Post: 03-20-2007, 07:45 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •