Results 1 to 14 of 14

ac problems in 98' TA

This is a discussion on ac problems in 98' TA within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; my AC compressor keeps bumpng on and off very quickly in a short amount of time. I have taken it ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Fayetteville, Ga.
    Posts
    5

    red
    1998 Trans Am

    ac problems in 98' TA

    my AC compressor keeps bumpng on and off very quickly in a short amount of time. I have taken it to a couple of garages and had several things replaced, but still no solution. I have replaced the compressor, alternator, and the pressure switch. Anybody with any suggestions?

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Is the system fully charged with freon? A low charge will cause the compressor to cycle on and off

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Fayetteville, Ga.
    Posts
    5

    red
    1998 Trans Am

    yes, the system is fully charged

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Well I would think that maybe there is an electrical problem then. Possibly the AC compressor relay or the ground for the compressor might be the problem.

  5. #5
    Member 00ls-1's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Kilgore Texas
    Age
    32
    Posts
    378

    Silver
    2000 z28

    there should be 2 switches also...did u replace high or low pressure?

  6. #6
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    nope, only one switch on these cars

  7. #7
    Member 00ls-1's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Kilgore Texas
    Age
    32
    Posts
    378

    Silver
    2000 z28

    oh ok... all the trucks at work have 2...my bad

  8. #8
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    ^^^yeah thats true for a lot cars/trucks out there...just not our f-bodies

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    indianapolis in
    Posts
    5
    00 ws6 convertible

    theres a few things to cause that if it has the correct amount of r134 check for a restriction by following the lines for frost forming sounds like to much pressure building the orfice should have also been changed with the compressor

  10. #10
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by fuel1999 View Post
    theres a few things to cause that if it has the correct amount of r134 check for a restriction by following the lines for frost forming sounds like to much pressure building the orfice should have also been changed with the compressor
    Yep thats true...can't believe I didn't think of that! Good possibility the orfice tube is plugged up.
    OP, have your shop do quick pressure check. That would confirm or deny that.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Fayetteville, Ga.
    Posts
    5

    red
    1998 Trans Am

    what are the chances it's the computer?

  12. #12
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    It is possible but not probable.

  13. #13
    Member MudStainKILLA's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Stateside
    Posts
    468

    Black
    2002 firebird T/A WS6-A4

    if you need a/c parts let me know just pulled my complete system out

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Fayetteville, Ga.
    Posts
    5

    red
    1998 Trans Am

    I have a new problem now besides the unresolved ac problem, the car is now wanting to run hot and i believe that it is because both fans aren't coming on.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 LT1 problems
    By james78657 in forum LT1
    Replies: 18
    Last Post: 01-20-2012, 10:30 AM
  2. Help: 62.9i problems
    By trooperrunner in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2009, 04:08 PM
  3. problems with my 66 g.t.o. (help)
    By 05gtoautoX in forum GTO
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2006, 04:49 AM
  4. Site problems or my problems?
    By oneBADDz in forum Request and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: 04-03-2006, 07:26 PM
  5. A/C problems.
    By gnomee in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2006, 07:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •