Results 1 to 6 of 6

Ac climate control ???

This is a discussion on Ac climate control ??? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Ok guys i got a ?.. i recently have replaced my graphite dash for a way nicer ebony one being ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    maryland
    Posts
    23

    Ac climate control ???

    Ok guys i got a ?.. i recently have replaced my graphite dash for a way nicer ebony one being as im goin for a full ebony interior look.... but when i finished the dash install i noticed i dont have the climate controls working right now... everything from what im seeing is clipped/plugged in for the climate control is there a paticular plug or harness that controls the hvac? Pics wouod be greatly appreciated Thanks !!!

    Sent from my SM-G928T using Tapatalk

  2. #2
    Senior Member Naaman's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,286

    Cayanne
    98 Z28 Vert M6

    I'm no expert on this kinda thing, but I've noticed that each connecter seems to be unique. If the two ends fit together, then they belong together. I could be wrong on that, though. Also, are you sure you did not introduce a short somewhere?

    When I was installing my MGW shifter, I had to remove the center console. I dropped one of my bits in the area where the parking break circuit connects to the lights. When I got everything back together, I noticed that I did not have any dash lights. I spent two days trying to track down what I'd left unplugged (even ripped the center console apart a couple times).

    Finally, I tracked down the fuse for the dash lights and it was blown. My initial thought was that I should try to locate the short, since that's what probably blew the fuse. But I gave up after a while and just installed a new fuse. Once installed, the problem was solved: the short I introduced was a momentary one and just needed a new fuse. So dozens of hours and headaches later, a $3 fuse and 10 seconds of labor fixed the issue. Go figure.
    Lid, Throttle Body, LS6 Intake, Stage 1 Heads, Mild Cam, Magnaflow Cat-Back, LS7 Clutch, SFCs, STB, Panhard Bar, Strano Springs, Strano Sway Bars, LCAs, Konis (F), Bilstiens (R), MGW Shifter

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    maryland
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by Naaman View Post
    I'm no expert on this kinda thing, but I've noticed that each connecter seems to be unique. If the two ends fit together, then they belong together. I could be wrong on that, though. Also, are you sure you did not introduce a short somewhere?

    When I was installing my MGW shifter, I had to remove the center console. I dropped one of my bits in the area where the parking break circuit connects to the lights. When I got everything back together, I noticed that I did not have any dash lights. I spent two days trying to track down what I'd left unplugged (even ripped the center console apart a couple times).

    Finally, I tracked down the fuse for the dash lights and it was blown. My initial thought was that I should try to locate the short, since that's what probably blew the fuse. But I gave up after a while and just installed a new fuse. Once installed, the problem was solved: the short I introduced was a momentary one and just needed a new fuse. So dozens of hours and headaches later, a $3 fuse and 10 seconds of labor fixed the issue. Go figure.
    I agree its like im tryna figure it out but i swear i plugged every switch but for some reason its not even switching... its gotta be a plug..

    Sent from my SM-G928T using Tapatalk

  4. #4
    Senior Member Naaman's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,286

    Cayanne
    98 Z28 Vert M6

    Is anything else not working?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    maryland
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by Naaman View Post
    Is anything else not working?
    Nope just that it has to be the vaccum port for sure

    Sent from my SM-G928T using Tapatalk

  6. #6
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    20,990

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    ^^ This (probably).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Corvette Digital Climate Control
    By LS1SSZ28 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 9
    Last Post: 12-02-2007, 07:45 PM
  2. Corvette Digital Climate Control
    By LS1SSZ28 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 11-26-2007, 10:07 AM
  3. Climate Control
    By Finally in forum Camaro / SS
    Replies: 17
    Last Post: 10-27-2007, 01:55 PM
  4. Climate Control Auto Mode failure?
    By Jon02EB in forum Corvette
    Replies: 3
    Last Post: 06-13-2007, 04:31 PM
  5. Digital Climate Control
    By craig9132 in forum Corvette
    Replies: 2
    Last Post: 04-26-2007, 05:50 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •