Results 1 to 3 of 3

99 Trans Am Battery/Charging System Problem

This is a discussion on 99 Trans Am Battery/Charging System Problem within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Hey everyone, I'm having a problem with my 99 Trans Am. It just started about 2 weeks ago and no ...

  1. #1
    Junior Member 1999TransAmWS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Lenox, IL
    Posts
    5

    Red
    1999 Pontiac Trans Am

    99 Trans Am Battery/Charging System Problem

    Hey everyone,

    I'm having a problem with my 99 Trans Am. It just started about 2 weeks ago and no changes have been made before it began happening. If my car sits for 8 hours or more, the battery is too drained to start the car. The battery is about 1 year old. I also replaced the alternator last week. All connections look good. I took it to 2 different places to have a system check. Alternator is 14.0 volts......battery tests good......system draw with car off passes at about 0.1amps. I do get an occasion DTC code of
    P1637 Generator L-Terminal Circuit.

    Any help is greatly appreciated!

    Thanks in advance.

  2. #2
    Member ultra_badass's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Corpus Christi
    Posts
    257

    navy blue matallic
    2000 WS6 trans am M6

    wow that is a prob...if it passes the amp test the only thing i could think of is bad battery it does happen and about the code i have the same code in mine it doesnt throw the SES light but its in there im not much worried about it yet ...good luck man

  3. #3
    Junior Member 1999TransAmWS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Lenox, IL
    Posts
    5

    Red
    1999 Pontiac Trans Am

    Yeah, it's pretty frustrating. I'm still thinking it's the battery too. I have a 95 Trans Am with the same battery and about the same age so I swapped them tonight to see if the problem stays with the car or the battery. Thanks for your help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 98 z/28 charging battery
    By LETHALxLS1 in forum Camaro / SS
    Replies: 16
    Last Post: 03-04-2013, 01:32 AM
  2. Question: Charging the Battery Key
    By The Silver Goat in forum GTO
    Replies: 8
    Last Post: 02-07-2010, 07:27 PM
  3. problem with battery charging
    By stangslayer98 in forum External Engine
    Replies: 8
    Last Post: 07-06-2009, 08:01 PM
  4. Charging the battery
    By rajiv1998 in forum General Help
    Replies: 17
    Last Post: 05-02-2008, 10:41 PM
  5. battery not charging
    By Unfrozn in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 05-10-2007, 09:34 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •