Results 1 to 4 of 4

98 trans am a4 not shifting into Park.

This is a discussion on 98 trans am a4 not shifting into Park. within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Hi guys, Not sure if this is the best place to post this but im having problems shifting into Park ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    N.Hollywood
    Age
    35
    Posts
    27

    black
    98 Trans Am

    98 trans am a4 not shifting into Park.

    Hi guys,
    Not sure if this is the best place to post this but im having problems shifting into Park on my a4. If im parking on a slant/hill, when I put the car in P it doesnt engage, and the car will start moving like if its on neutral. By this I mean the car will move on its own however there is light squeal sound like the same squeal when you have bad brakes.
    Ill have to play with it a lil and eventually it will engage into Park. My transmission still shifts smoothly 1 - 4, however sumtimes when I put it in R it will also feel like its on Neutral. Ill shift it around a bit and then the R works.
    I cant figure out if this is a small problem, somthing that just needs adjusting or if this is a potential serious problem.
    Any help or advice would be great.

    Thanks.
    Last edited by breakking; 01-17-2012 at 07:49 AM.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tennessee
    Posts
    23

    no color yet
    1967 c10 truck

    It sounds like more of a shifter problem. The trans has no adjustment inside of it. You might want to start there. Could be the cable as well.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    N.Hollywood
    Age
    35
    Posts
    27

    black
    98 Trans Am

    ok problem fixed. as i was driving to the post office, i noticed my shifter now was super loose, and my car was only working on 1st gear. I managed to drive to my local transmission shop and all it was was a loose cable next to the transmission. They tightened it up and car is good as new. Thanks scwyyz.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tennessee
    Posts
    23

    no color yet
    1967 c10 truck

    Not a problem


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. trans shifting
    By charlesss in forum Automatic Transmission
    Replies: 9
    Last Post: 10-18-2010, 09:13 PM
  2. trans not shifting to 3rd at wot
    By MCCs WS6 in forum Automatic Transmission
    Replies: 9
    Last Post: 02-03-2009, 03:35 PM
  3. Trans Am a4 shifting issues
    By GNICTRY in forum Automatic Transmission
    Replies: 18
    Last Post: 01-29-2008, 09:42 PM
  4. trans shifting problems??
    By jackmajic in forum Automatic Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 06-23-2006, 05:21 AM
  5. 00 Trans am M6 Shifting problem?
    By 00BLACKTA in forum Manual Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 12-12-2005, 01:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •