Results 1 to 5 of 5

1999 trans 5.7 no power

This is a discussion on 1999 trans 5.7 no power within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; When I start the car and take off slow the car has no power like there is no fuel or ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Teeswater Ontario Canada
    Posts
    8

    grey
    1999 Trans Am

    1999 trans 5.7 no power

    When I start the car and take off slow the car has no power like there is no fuel or too much fuel. But if I take off slow and hit the gas hard it goes. Has anyone else had this problem if so what was the fix. The car has only 61000 kms but has been sitting for 2 to 3 years. Thanks

  2. #2
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    Clean the MAF. That's a first. Drop the fuel line, and replace all the fuel. Add an octane booster, run that new tank of fuel all the way out. If you still have a prob, get back to us.

  3. #3
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Agree with cleaning the MAF. Use CRC cleaner to clean it. I'd also recommend replacing the fuel filter. You can check the fuel pressure at the rail , you should have around 58 psi. Check the vacuum hoses for possible dry rotting and leaks. You could also have the car scanned for possible codes. Most auto parts stores will do this for free. Let us know what you find.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Teeswater Ontario Canada
    Posts
    8

    grey
    1999 Trans Am

    fuel filter changed, MAF cleaned, throtle body cleaned, scaned no codes. Could this be an EGR valve causing this. I only use 91 octane gas.

  5. #5
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I believe that an EGR that is stuck open can cause issues in off idle throttle transitions, but should not have any real impact in the higher rpm's. Been a while though since I have had to play with an EGR problem on a car. Can someone please confirm this?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 09-29-2007, 07:50 AM
  2. 1999 Pontiac Trans Am SLP Performance Parts Test - Trans Slam
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 08-29-2007, 04:10 AM
  3. Hypertech Power Programmer 3 for 1999 LS1
    By juiced99ws6 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 5
    Last Post: 02-11-2007, 01:44 PM
  4. 1999 LS1 Hypertech Power Programer
    By 87GN_FAST in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 11-03-2005, 07:52 AM
  5. 1999 Hypertech Power Programmer for LS1
    By 30bird in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 09-14-2005, 06:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •