Results 1 to 8 of 8

02ws6 battery issue

This is a discussion on 02ws6 battery issue within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; been thru 3 batterys in 9 months where should I start looking first thanks...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    wallnut grove ga
    Posts
    2

    red
    2002 ws6 trans am

    Unhappy 02ws6 battery issue

    been thru 3 batterys in 9 months where should I start looking first thanks

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Ouch. That's a first on here that I have heard. Any work been done on the car? Aftermarket electrical accessories? Is it draining them, overcharging them or what?

  3. #3
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    damn......


    check grounds work on the alternator lately?

  4. #4
    Senior Member theorangeguy's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    1,434

    Black / White
    '00 T/A M6/'15 Hemi Truck

    HID headlights by any chance?

  5. #5
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I would probably start with some draw tests. First with the key off and then key on.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    wallnut grove ga
    Posts
    2

    red
    2002 ws6 trans am

    thanks I will try that first

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Urbandale, IA
    Posts
    149

    Red
    2002 Trans Am WS6 (M6)

    If you haven't found the cause are you using the same brand of battery each time? When I replaced my original battery I went through 2 failed Optima red tops in about 5 months. Decided it wasn't the right choice for me and picked up something different. I've had no issues for the last few years. I assume I was just unlucky as others haven't had issues with Optima.

  8. #8
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    ^^ Not the first time an Optima owner has had issues on here. I went with an AC Delco when it was time to replace our battery and haven't had an issue.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issue.. may be tune issue.. help?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2016, 03:17 PM
  2. pvc issue... vacuum leak....tune issue?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2016, 10:10 AM
  3. Help: Battery issue
    By claytonr in forum Stereo and Electronics
    Replies: 14
    Last Post: 11-28-2011, 07:52 PM
  4. 2 2001-02ws6 rims
    By basballny2 in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2009, 05:31 PM
  5. Battery trade in dfw My Optima for your battery
    By Lucky 13 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2009, 04:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •