Results 1 to 10 of 10

02 sensor codes thrown?

This is a discussion on 02 sensor codes thrown? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; im have 02 sensor error codes being thrown (can't remember exacted code) . . ive cleared it several times do ...

  1. #1
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    02 sensor codes thrown?

    im have 02 sensor error codes being thrown (can't remember exacted code) . . ive cleared it several times do my sensors need replaced?

  2. #2
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    give more details...theres 4 o2's...2 in rear 2 in front of cats...

  3. #3
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    front

  4. #4
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    if its in the front change that MOFO...quick... I had that same thing happen...and it caused a bad miss fire eventually...

    just replace it... you can get one from AutoZone, Pepboys or Advanced AutoParts... for like $70... or less...

  5. #5
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    try opening up the lil holes on the 02's with a needle nose plier

  6. #6
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    alright . . . do they flex shut do to heat or something?
    2000 TA, A4, LS6 intake, Magnaflow, WS9 hood, BMR STB, UMI boxed SFC, Spohn LCA, 9" Ford
    1998 TA Vert,​ NBM, M6, Flowmaster, WS6 hood, WS6 airbox, C6 wheels, UMI SFC, BMR STB
    1998 Bird, Black, V6, A4, 18" 077's, Wings West Body Kit
    1980 Formula, NBM, 402BB, cam, DR timing, LT headers, 3" TD w/ flowmasters, TH350
    1980 TA, Black, 301, bone stock

  7. #7
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    I'd say try cleaning it... if it doesn't work...replace it... it's not that expensive and you can seriously do it yourself...

  8. #8
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    yeah ive changed O2s they are easy I just wondered if this was a common thing when the computer reads this kind of error that it usually means the O2 needs changed or if something else could cause this

  9. #9
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    i think i fixed it. i took the front drivers side 02 sensor off, cleaned it, and spread the "gills" out a little. i reset the pcm but the ses didnt go off. however today the ses hasnt been on all day.

  10. #10
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    Quote Originally Posted by GULLETT17 View Post
    i think i fixed it. i took the front drivers side 02 sensor off, cleaned it, and spread the "gills" out a little. i reset the pcm but the ses didnt go off. however today the ses hasnt been on all day.
    Nice, good job bro

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Codes being thrown..
    By Lunatikgixxer in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2010, 03:44 PM
  2. Help: Codes that are being thrown
    By Lunatikgixxer in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 04-14-2010, 03:17 PM
  3. Idle problem! 2 codes thrown, what to do?
    By Hi-Po in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 07-08-2008, 12:52 AM
  4. P1641 and P1642 Codes Thrown
    By 2kporter in forum LT1
    Replies: 2
    Last Post: 08-16-2007, 09:55 AM
  5. Intake swap and no codes thrown?
    By Wheeler99WS6 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2007, 10:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •