Results 1 to 9 of 9

strange scary noise coming from my motor, help.

This is a discussion on strange scary noise coming from my motor, help. within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Ok i have an '02 Z with 30k on it. It does have the piston slap. There is a new ...

  1. #1
    Senior Member 02ultraZ's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Harrisburg, PA
    Age
    31
    Posts
    1,515

    Blackety Black
    35th Anniversary SS

    Exclamation strange scary noise coming from my motor, help.

    Ok i have an '02 Z with 30k on it. It does have the piston slap. There is a new noise that has only happened twice but it sounds horrible. Each time i drove my car like 40 miles, then it sat and cooled for like 6 hours or so. It was still like 80 degrees out so it's not like it was that cold. But when i fired it up there was a whine coming from the motor. I know it was the motor. But the first time it did it I thought i was the throw out bearing for the clutch but only because of the initial sound. I was playing with the clutch and it didn't change the sound so i know it wasn't that. The sound sped up so to speak when i gave it gas. I really have no idea what the hell it is, it went away once it warmed up. Help me out guys i don't have a clue. I put 10-30w in the car perhaps the wrong oil if i have the piston slap?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    First thing that comes into my mind is the air pump, especially if it only happens on start up. Do a cold start and pull the AIR PUMP fuse under the hood while it's making noise and see if it stops. It'll throw a code but SES will go back off after a couple cold starts and replacing the fuse. Could also be an accessory. My car has piston slap and I run 10W-30.

  3. #3
    Senior Member 02ultraZ's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Harrisburg, PA
    Age
    31
    Posts
    1,515

    Blackety Black
    35th Anniversary SS

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    First thing that comes into my mind is the air pump, especially if it only happens on start up. Do a cold start and pull the AIR PUMP fuse under the hood while it's making noise and see if it stops. It'll throw a code but SES will go back off after a couple cold starts and replacing the fuse. Could also be an accessory. My car has piston slap and I run 10W-30.
    Thanks for the idea i will try this tonight...

  4. #4
    LS1 or bust b.lee's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SE, Michigan
    Posts
    701

    Blue
    00 Z28 6Spd / 03 Z71 LT

    try turning the wheel to see if it gets worse.
    I was thinking power steering pump / fluid level
    00 Z28 M6 T-tops
    00 SS A4 T-tops (Sold)
    99 Corvette M6 (Sold)
    98 Z28 A4 Coupe (Sold)
    98 Z28 A4 T-tops (Sold)

  5. #5
    back 'n better than ever Kjz99z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Norman, Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    1,759

    White/Black
    1999 Z28

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    First thing that comes into my mind is the air pump, especially if it only happens on start up. Do a cold start and pull the AIR PUMP fuse under the hood while it's making noise and see if it stops. It'll throw a code but SES will go back off after a couple cold starts and replacing the fuse. Could also be an accessory. My car has piston slap and I run 10W-30.
    Those things can make some noise

  6. #6
    Senior Member 02ultraZ's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Harrisburg, PA
    Age
    31
    Posts
    1,515

    Blackety Black
    35th Anniversary SS

    Quote Originally Posted by b.lee View Post
    try turning the wheel to see if it gets worse.
    I was thinking power steering pump / fluid level
    I know it wasn't the power steering pump, i know that sound.

  7. #7
    Senior Member 02ultraZ's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Harrisburg, PA
    Age
    31
    Posts
    1,515

    Blackety Black
    35th Anniversary SS

    Quote Originally Posted by Kjz99z28 View Post
    Those things can make some noise
    This noise changed with engine RPM's too so im not sure if it's the air pump but i will pull the fuse...

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Yeah, saw that in your orig post - thought it might just be increased voltage to the pump. If nothing else, pulling the fuse will eliminate the pump as the problem and won't hurt anything.

  9. #9
    Senior Member 02ultraZ's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Harrisburg, PA
    Age
    31
    Posts
    1,515

    Blackety Black
    35th Anniversary SS

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    Yeah, saw that in your orig post - thought it might just be increased voltage to the pump. If nothing else, pulling the fuse will eliminate the pump as the problem and won't hurt anything.
    Yea i didn't rule out the airpump yet because i don't know, but i was talking about the power steering whining is def. ruled out.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: strange noise!
    By 98maro in forum Suspension and Handling
    Replies: 4
    Last Post: 05-30-2012, 08:00 PM
  2. Strange sound coming from rear end
    By dreed2 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 08-15-2009, 09:54 AM
  3. strange scary noise coming from my motor, help.
    By 02ultraZ in forum Drivetrain
    Replies: 34
    Last Post: 08-14-2007, 10:56 AM
  4. Easter is coming... strange conspiracies...
    By Spaz in forum Almost Anything Goes
    Replies: 47
    Last Post: 03-30-2007, 01:25 PM
  5. Strange sound coming from brakes...
    By chris5 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 12-07-2005, 11:18 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •