Results 1 to 8 of 8

Speedometer intermittently stops working

This is a discussion on Speedometer intermittently stops working within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; My speedometer stops working intermittently. Running down the highway, it will go to zero for 41 minutes or so, then ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Oklahoma
    Posts
    5

    White
    1999 Camaro SS

    Speedometer intermittently stops working

    My speedometer stops working intermittently. Running down the highway, it will go to zero for 41 minutes or so, then start working again. The odometer doesn't register any mileage when the needle is on zero.

    Is the speedometer operated electrically, or by a gear in the transmission?

    Anyone had this problem or know the solution?

    Thanks,
    GM

  2. #2
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    33
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    try the # 12 fuse thats red. that will do it. when its doing it is it just doing the speedometer? if soo it probly the lil motors in the guage cluster itself. if after changing out the only red fuse and its still not it im almost positve that it something to do with the cluster. there almost 300 brand new but you can find one on E bay for like 50-100 dollars.

    just see if its just the speedometer needle first. if its all the guages do what i todl you

    now this is a long shot but if you ever tooken out your cluster before see if its tight enough in. its like a nintendo game cartriage. make sure its super tight. hope this helps you GWZ28

  3. #3
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Where from in Oklahoma?
    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    13
    mine did the same thing, wire was loose on the tranny, thats what my mech told me.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Oklahoma
    Posts
    5

    White
    1999 Camaro SS

    Thanks for the replies, guys. I'll change the fuse, and I'll tighten up the speedometer cable on the transmission. Hopefully it won't be a $300 cluster.

    I'm from Edmond.

    Thanks again,
    GM

  6. #6
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    33
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    good luck

  7. #7
    Member WARP211's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    FairField, CA
    Age
    36
    Posts
    398

    RED 35TH ANIVERSARY PKG
    2002 CAMARO SS 35th LE

    you may wanna look at the tranny module. Does your RPM gauge work too?? or is it just your speedometer. If your RPM gauge doesn't work and your speedpmeter then I would test the module and see if its good.. In most cases the cluster gauge hardly goes out. So I would check that last. Try the speedometer senor in the tranny.. check to see if you have the correct voltage and resistance. also check the wiring ..

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Oklahoma
    Posts
    5

    White
    1999 Camaro SS

    The Tachometer always works. I think it's probably in the tranny.

    Thanks,
    GM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Speedometer stop working
    By Promise517 in forum Firebird / WS6
    Replies: 18
    Last Post: 04-11-2011, 06:19 PM
  2. Speedometer not working
    By Promise517 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-11-2011, 04:46 PM
  3. tach stops working while driving
    By Shudson105 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 09-21-2009, 06:36 AM
  4. Help: Speedometer needle stopped working?
    By onetroubledguy in forum Firebird / WS6
    Replies: 9
    Last Post: 01-10-2009, 03:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •