Results 1 to 6 of 6

Rough Idle

This is a discussion on Rough Idle within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Ok guys its me again. 98 Z28 LS1. As I had posted before my car has a rough idle when ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Orlando FL
    Age
    37
    Posts
    20

    White
    98 Z28 Camaro

    Rough Idle

    Ok guys its me again. 98 Z28 LS1. As I had posted before my car has a rough idle when im at a stop while driving it. Once I give it gas it drives fine. It started doing this two days ago and has never had any problem like it before. If I start it in my garage and put it in gear or rev the rpms it runs fine. Once I put it in gear and drive down the road and come to a stop it starts to idle rough. I changed my fuel filter, pcv, and my IAT sensor. Its still doing it. So I guess its onto my o2 sims, o2 sensors, or my vehicle speed sensor. Any other ideas would be helpful. Its not leaking or blowing any smoke. The plugs have low miles on them. Thanks for any suggestions.

  2. #2
    Detailing + Design third_shift|studios's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pittsburgh, PA
    Age
    36
    Posts
    21,719

    My life is a
    Ben Stiller movie.

    spark plug connections-check all your wires are in place. do you get any back fire?

  3. #3
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Orlando FL
    Age
    37
    Posts
    20

    White
    98 Z28 Camaro

    No backfire. I cant see anything wrong with my wires or any vaccum leaks. Besides if those where the problems would it idle bad even when i start it in my garage. It only occurs once im driving the vehicle.

  5. #5
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    Quote Originally Posted by smkeater911 View Post
    No backfire. I cant see anything wrong with my wires or any vaccum leaks. Besides if those where the problems would it idle bad even when i start it in my garage. It only occurs once im driving the vehicle.
    I think what pewter was trying to hint at, stick with your original thread that you started as opposed to opening a new one for the same thing.

    Get the code read, start there.

  6. #6
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I think what pewter was trying to hint at, stick with your original thread that you started as opposed to opening a new one for the same thing.

    Get the code read, start there.
    You are a wise man Andy

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rough Idle
    By thacher2189 in forum LT1
    Replies: 3
    Last Post: 02-19-2012, 03:04 PM
  2. Help: Rough Idle
    By 1WickedWS6 in forum GM Trucks
    Replies: 12
    Last Post: 01-04-2012, 08:16 AM
  3. Help: intermittant rough idle, off idle hesitation
    By Matto4785 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-21-2009, 06:12 AM
  4. Help: rough idle
    By RLamas in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 05-01-2009, 05:59 PM
  5. C5 Rough Idle
    By BlkNBlkC5 in forum Corvette
    Replies: 1
    Last Post: 04-14-2007, 07:42 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •