Results 1 to 14 of 14

Problems with hatch opening

This is a discussion on Problems with hatch opening within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; I think I seen a thread on this one time but here it is again. I have to hit my ...

  1. #1
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Problems with hatch opening

    I think I seen a thread on this one time but here it is again. I have to hit my remote 3 times to get the rear hatch to open. I think it should only take 2. Even the button on the inside it should take only one time. How do I fix it ?

  2. #2
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Try this link out, it worked for me when I was having the same problem:

    http://www.installuniversity.com/ins...sity/index.htm
    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

  3. #3
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by Y2KPewterSS View Post
    Try this link out, it worked for me when I was having the same problem:

    http://www.installuniversity.com/ins...sity/index.htm
    cool thanks for the help AGAIN...heck u might have to start sending me a bill as much help as I get from you lol

  4. #4
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Quote Originally Posted by rrgray8 View Post
    cool thanks for the help AGAIN...heck u might have to start sending me a bill as much help as I get from you lol
    No problem, I don't mind at all

  5. #5
    Member Ripper415's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    NY
    Age
    32
    Posts
    378

    Pewter
    2002 Camaro SS

    yea i did the new spring hatch mod too. only problem was that in the beginning i guess the spring was too tight and the hatch would randomly pop up on it's own. this was really not fun while driving or taking a hard corner. i had to hang some weights on the spring to stretch it out a little, now it holds tight and only pops up when i want it to.

  6. #6
    Senior Member Hurley711's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Earth
    Age
    41
    Posts
    3,362

    414 RWHP 395 RWTQ
    00 Black Ram Air Trans Am

    Forgot about the spring mod! Did that about 3 years ago still works like a charm!!

  7. #7
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    33
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    i had a trans am too that had that problem now i have a Z with the extra spolier on top of it. (the ground efex package) i think it might even be that the hatch is just too heavy . but that s what i think

  8. #8
    ORNGP33L 1BADDLS1's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Long Island, NY
    Age
    32
    Posts
    415

    Hugger Orange
    1999 Camaro Z-28

    Quote Originally Posted by Ripper415 View Post
    yea i did the new spring hatch mod too.
    i need to look into that big time - always new of it but never followed up to get it done thanks!

  9. #9
    Senior Member SS02's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ...
    Posts
    2,819

    None
    ...

    Quote Originally Posted by Ripper415 View Post
    yea i did the new spring hatch mod too. only problem was that in the beginning i guess the spring was too tight and the hatch would randomly pop up on it's own. this was really not fun while driving or taking a hard corner. i had to hang some weights on the spring to stretch it out a little, now it holds tight and only pops up when i want it to.
    I have the hatch issue, but I happy to hear a solution.

    Now I see a hatch issue at 125mph, I am scared!

    How much weight and how long?

    or just hit the remote 5 times, safer ?
    Last edited by SS02; 01-27-2007 at 04:40 PM.

  10. #10
    Member Ripper415's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    NY
    Age
    32
    Posts
    378

    Pewter
    2002 Camaro SS

    it was a 25lb plate and it was overnight. the goal isnt to completely stretch the crap outta the spring but just loosen it up a bit. cause when it's cold, the metal will shrink anyway. also, if you have a set a strong vice grips you could bend the angle of the spring hooks a little to add some length.

  11. #11
    Senior Member SS02's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ...
    Posts
    2,819

    None
    ...

    Thank for the help!

    This was/is a great thread, thanks 2 U.

  12. #12
    Senior Member INMY01TA's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    The great red state of MD.
    Posts
    5,755

    Black
    2001 Trans Am (sold)

    Did the spring mod like 5 or 6 years ago. Worked fine ever since.

  13. #13
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Lincoln, CA
    Posts
    124

    Pewter
    2000 Z28 Camaro

    Quote Originally Posted by greatwhiteZ28 View Post
    i had a trans am too that had that problem now i have a Z with the extra spolier on top of it. (the ground efex package) i think it might even be that the hatch is just too heavy . but that s what i think
    My 2000 Z has the ground effects package too. The hatch is much heavier than the 97 I had without the ground effects. Hard to believe that a piece of fiberglass like that is so damn heavy. I'll have to try the spring trick on mine too.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Pensacola
    Posts
    7

    Navy Metallic Blue
    2001 Camaro SS

    is the " spring mod " just stretching it out with a bit with a weight? Or is the mod somethign different?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Opening day at the track
    By Ed Howell in forum Drag Racing
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-2012, 06:39 AM
  2. Help: '01 Ram Air TA Rear Hatch Lift Strut Mount loose in Hatch
    By NAVYGSE1 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-20-2011, 02:07 PM
  3. tb not opening
    By mike.d in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-29-2009, 10:00 PM
  4. SNL opening ... :)
    By KahanaReef in forum Political / Debate Forum
    Replies: 8
    Last Post: 11-03-2008, 08:04 AM
  5. ttop leak, hatch leak, and window motor problems
    By ATCharming in forum General Help
    Replies: 41
    Last Post: 07-23-2007, 03:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •