Results 1 to 8 of 8

Please Help Quick!!!!

This is a discussion on Please Help Quick!!!! within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Ok, my 2000 SS camaro is running like dog crap. The Service Engine light came on about a week ago. ...

  1. #1
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    Please Help Quick!!!!

    Ok, my 2000 SS camaro is running like dog crap. The Service Engine light came on about a week ago. The codes it is running are as follows:

    Too Rich Bank 1 & 2
    Low Input - Throttle Position Sensor
    Emissions too high both catalytic converters
    Manufacturer control fuel emissions...or something like that...weird code

    Keep in mind that the TPS on my car was replaced less than a month ago...and before i replaced it, my car was running lean codes, not rich. Now it's the opposite and the TPS code came up again. I don't understand what is going on.

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Any mods and what are the code numbers?
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    I don't remember the code numbers....except for the weird one, i think it was something like p0430 or something like that...not a whiz on diagnostics. No mods except for a Tornado Fuel Saver and a K&N filter...not much of a mod. It's my daily driver as of right now, so I'm leaving it stock for the time being.

  4. #4
    Member SuPeRmAn23's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mission,TX
    Age
    28
    Posts
    145

    Black
    2002 camaro z-28

    my SEL cam up a while back....i just cant find out what wrong with it.....what do yall suggest i do?? i dont want to mess up my car so please help

  5. #5
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    Quote Originally Posted by SuPeRmAn23 View Post
    my SEL cam up a while back....i just cant find out what wrong with it.....what do yall suggest i do?? i dont want to mess up my car so please help
    go to Auto Zone and get your car scanned for free, come back and post the codes up in here and we can help you out...

  6. #6
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    Quote Originally Posted by Mustang=Breakfast View Post
    Ok, my 2000 SS camaro is running like dog crap. The Service Engine light came on about a week ago. The codes it is running are as follows:

    Too Rich Bank 1 & 2
    Low Input - Throttle Position Sensor
    Emissions too high both catalytic converters
    Manufacturer control fuel emissions...or something like that...weird code

    Keep in mind that the TPS on my car was replaced less than a month ago...and before i replaced it, my car was running lean codes, not rich. Now it's the opposite and the TPS code came up again. I don't understand what is going on.
    im thinking rear o2's could be bad and that explains the running rich, since there is no signal telling the comp to lean out the mixture...

    as for the TPS, low input could be an electrical issue with low current/power being the culprit, or there is a pinch in the wire somewhere...

    emissions too high would be from running rich...

    last one, i have no clue...

  7. #7
    What Would Earl Do? Vexzer's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Kirby, TX
    Posts
    230

    Fire
    2002 SS

    ' little NOS oughtta lean it right out

  8. #8
    What Would Earl Do? Vexzer's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Kirby, TX
    Posts
    230

    Fire
    2002 SS

    Quote Originally Posted by Mustang=Breakfast View Post
    Ok, my 2000 SS camaro is running like dog crap. The Service Engine light came on about a week ago. The codes it is running are as follows:

    Too Rich Bank 1 & 2
    Low Input - Throttle Position Sensor
    Emissions too high both catalytic converters
    Manufacturer control fuel emissions...or something like that...weird code

    Keep in mind that the TPS on my car was replaced less than a month ago...and before i replaced it, my car was running lean codes, not rich. Now it's the opposite and the TPS code came up again. I don't understand what is going on.
    Why was TPS replaced?
    Check the connection first, if OK return it & get another. There may be a base setting for the TPS -you set with an ohmmeter. Easy to do just a resistance measurement before you tighten it [I just don't know the value], but the 'puter usually compensates anyway. Don't run it much like that or you'll be buying new cats.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. quick ?
    By gillahoon in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2008, 02:32 PM
  2. Quick Help
    By Getzen_Guy in forum Almost Anything Goes
    Replies: 4
    Last Post: 02-01-2008, 02:28 AM
  3. Quick Help Please !!!!!!
    By homerunhtr21 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 07-19-2007, 10:35 PM
  4. Help Quick!!
    By urstolendesire in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 05-06-2007, 07:33 PM
  5. Just a quick hello from the new guy
    By LS1 Fiero in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2006, 01:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •