Results 1 to 10 of 10

Is this normal?

This is a discussion on Is this normal? within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Does anybody else have this problem? When the HVAC system is off, I still get hot air that blows out ...

  1. #1
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    Is this normal?

    Does anybody else have this problem? When the HVAC system is off, I still get hot air that blows out from the heater vents.

  2. #2
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    how much air? i can see after you car is up to temp for you to have slight warm air coming out of your vents

  3. #3
    Member side2000's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    md
    Posts
    861

    red
    2000 camaro ss

    its normal, turn your thermostat to cold and it wont come out.

  4. #4
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    It feels like the fan is on the second setting. It is set to cold. I was just wondering if I had a vent stuck open or something.

  5. #5
    Member side2000's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    md
    Posts
    861

    red
    2000 camaro ss

    no that's not normal. if your fan is off it blows like it's on 2? does it change speeds when you change the fan setting?

  6. #6
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    Yeh. when it's on the fan will change speeds it's just when you shut the system off.

  7. #7
    Member side2000's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    md
    Posts
    861

    red
    2000 camaro ss

    so, when it's off, it blows like it's on 2, and then when you put it on 1 it blows like its on 1?

  8. #8
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    158

    SOM
    2002 SS/SLP #7704

    Quote Originally Posted by side2000 View Post
    so, when it's off, it blows like it's on 2, and then when you put it on 1 it blows like its on 1?
    Basically yeh. Of course you have to turn the vent selector on a setting then it runs at whatever you set it to. It's not quite warm enough yet to turn the A/C on but now that I think of it that was a problem last summer on low cool. You could still feel hot air blowing in from somewhere along with cold from the AC.

  9. #9
    Member mr_r0bert0's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Las Vegas
    Age
    27
    Posts
    169

    pewter
    2002 camaro z28

    it happens in my silverado and it annoying

  10. #10
    Member side2000's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    md
    Posts
    861

    red
    2000 camaro ss

    i'd say a bad switch is your best bet (easy to test, easy to replace), and it's sending signal when it's in the off position. i'd take panel apart and play with switch before i did anything else.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: is this normal?
    By dav-02ws6-m6 in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 05-16-2010, 06:53 PM
  2. Is This Normal?
    By bgable in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2008, 06:37 PM
  3. Is it normal...?
    By 1MileCrash in forum Manual Transmission
    Replies: 14
    Last Post: 04-11-2007, 07:02 PM
  4. Is this normal?
    By {FzS}BlacKMagicK in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 02-23-2007, 02:50 AM
  5. normal?help
    By 01SOMSS! in forum Internal Engine
    Replies: 0
    Last Post: 01-20-2007, 11:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •