Results 1 to 12 of 12

My SS starts when it wants to

This is a discussion on My SS starts when it wants to within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; ive been having a problem with my car lately. The car starts sometimes and sometimes it dont. I turn the ...

  1. #1
    Junior Member supersport00's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Stratford Tx
    Age
    27
    Posts
    38

    red
    2000 camaro ss

    My SS starts when it wants to

    ive been having a problem with my car lately. The car starts sometimes and sometimes it dont. I turn the key and it cranks but it dont turn on. Theres other times where it starts right up without a problem. I took it to the local dealer but they couldnt figure it out. It did not show any codes n the car only did the problem twice and they werent able to diagnose it. I was hoping someone on here might have the same problem or may know about this and might be able to help me.

  2. #2
    515 HP TrickFlow Package BADASS2000SS's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Palm Beach, FL
    Age
    40
    Posts
    1,702

    440 RWHP / 410 TQ
    2000 SLP CAMARO SS

    Quote Originally Posted by supersport00 View Post
    ive been having a problem with my car lately. The car starts sometimes and sometimes it dont. I turn the key and it cranks but it dont turn on. Theres other times where it starts right up without a problem. I took it to the local dealer but they couldnt figure it out. It did not show any codes n the car only did the problem twice and they werent able to diagnose it. I was hoping someone on here might have the same problem or may know about this and might be able to help me.
    Change the plugs, wires, air filter, and fuel filter. I bet she will start right up everytime.
    2000 SLP Camaro SS M6 * 515 HP TrickFlow Package * FAST 92 MM Intake * Nick Williams 92 MM TB * Volant CAI * Granatelli MAF * Full Custom True Dual Exhaust with X-Pipe * Tuned by Breathless Performance

  3. #3
    UberTapping Friction Pimp Anthracis's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Omar's Tittie Taverna & Grill, Deh Rawod
    Posts
    1,447

    18D Cock Diesel
    1999 Z28; 98 SS #2043 RIP

    Maybe fuel pump and/or injectors.
    "I am the executioner. When a crime is committed and the exalted state does not take vengeance nor move to punish, then comes time for the executioner to declare himself. I have waited long enough. The criminals are hereby sentenced to death. By fire. By earth. By water."

  4. #4
    Senior Member predator's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Little Rock, Arkansas
    Age
    34
    Posts
    2,256
    1966 Corvette Coupe

    Watch your Oil pressue guage. If you arent getting signal from your sending unit your car wont start. Or atleast thats y my silverado never wants to start...

    -me

  5. #5
    Member Sayed_000's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Middle East - Bahrain
    Posts
    257

    Pewter
    Camaro 2000 SS M6

    if the car ignoring ur key its ur security sys. !

  6. #6
    CAMARO not Maro asshead! HASTINGSRJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    MASSHOLE in Jville NC
    Age
    44
    Posts
    2,012

    Black/Gray
    00 SS Vert#0540/ 03 GMC

    check the fuse in the fuse box under your hood. One of the big gray ones.....

  7. #7
    TJEA Retirement Home Dr.Crash's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    U. S And A Greatest country in all of world
    Posts
    3,383

    Stock
    2002 Camaro

    mine did something like that and it was the cam postioning sensor. Good luck

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    houston
    Posts
    19

    red
    1967camaro & 02 trans am

    Quote Originally Posted by supersport00 View Post
    ive been having a problem with my car lately. The car starts sometimes and sometimes it dont. I turn the key and it cranks but it dont turn on. Theres other times where it starts right up without a problem. I took it to the local dealer but they couldnt figure it out. It did not show any codes n the car only did the problem twice and they werent able to diagnose it. I was hoping someone on here might have the same problem or may know about this and might be able to help me.
    sounds like fuel pump, because u said it has no codes stored, also usualy if it
    is cam or crank sensor u would usually have codes stored. also it is not a
    security problem because u said the vehicle would crank but no start, if it
    is a security problem it would not crank at all. probly only way to find problem
    is wait till it gets worse and install a external fuel pressure gauge to see if u
    loose pressure

  9. #9
    UberTapping Friction Pimp Anthracis's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Omar's Tittie Taverna & Grill, Deh Rawod
    Posts
    1,447

    18D Cock Diesel
    1999 Z28; 98 SS #2043 RIP

    Yeah...I think its the fuel pump.

  10. #10
    Senior Member camarojunky74's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    corona ca
    Age
    31
    Posts
    2,258

    white, white and pewter
    Rip99SSA4,74Z28M4,02SSM6

    its your vats system, perform a search in goolgle here or ls1tech on f body vats failure. their is a pretty easy fix. its just a pain in the ass, my 99 did that to me a few times, dont bother with buying parts for the engine, its simply a security sytem issue, the little resistor in the key thats what it is

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    houston
    Posts
    19

    red
    1967camaro & 02 trans am

    It is not a vats system problem because he said the car would crank but no start, if it
    was a vats problem it would not crank

  12. #12
    rice..a growing epidemic PAT-LS101's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    OREGON
    Posts
    212

    blue
    2002 camaro z28 a4

    I just was having the same exact problem Its the ignition relay its located under the hood on the drivers side replace it with a fan relay to see if it works very simple fix it drove me nuts for such a long time!! let me know good luck thx

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. it starts off hot...
    By fbod91 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 5
    Last Post: 10-22-2009, 05:42 AM
  2. starts......sometimes. HELP!!
    By a338566 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 09-20-2008, 04:10 PM
  3. car starts some times then won`t ????HELP
    By ironkitten in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 10-26-2006, 12:16 PM
  4. It's not an LS1 but it starts with an L...
    By keliente in forum Almost Anything Goes
    Replies: 22
    Last Post: 02-02-2006, 03:53 PM
  5. The WS.6 starts again...
    By Mr. Luos in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2006, 07:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •