Results 1 to 16 of 16

A little pissed off

This is a discussion on A little pissed off within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Well I just recently had a cam installed along with a 2800 stall and a shift kit as well as ...

  1. #1
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    A little pissed off

    Well I just recently had a cam installed along with a 2800 stall and a shift kit as well as some other mods. I've been taking it easy on it for the last 2 weeks because I haven't had the WOT dyno tune yet. Well to make a long story short I took it out today after having it put on the dyno. I raped it a couple times. Nothing from a dig, and I slow down to turn around. At this point I'm done playing and driving casually. When it shifted from 1st to 2nd it sounded like a sledgehammer hitting underneath my car. I tried it again to the same damn sound.

    So I put it in 2nd and crawled home. I jacked it up and nothing is leaking, but there is a little play in the driveshaft. There is also some weird sound from the rearend and the trans when i rotated the driveshaft. All in all I think I'm fucked, but there is no tellin. Do any of you guys or gals have any suggestions? I also forgot the numbers on the dyno were 383HP 350TQ. This was with 101 degree temps and 45% humidity. Do you guys think these are good #'s?
    02 SS, Cammed and other shit!!!

  2. #2
    Senior Member Z28boy2000's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Rochester, NY Rochesterracing.com
    Posts
    1,276
    2000 Camaro B4C

    the numbers are pretty damn good, could it be your y-pipe hitting your floorboards...just a thought
    2000 B4C Special Service Package Z28 - Kooks 1&7/8 Stepped 2'' - TSP Torquer V.2 - FAST 92/92 - BDR 4000 Conveter - Xtreme Trans Stage II - Full UMI Suspension - Pacesetter LT's - Comp Drag Shocks - Magnaflow - Cutout - ZO6 MAF - FTP LID - Street Tuned -

  3. #3
    Senior Member Z28boy2000's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Rochester, NY Rochesterracing.com
    Posts
    1,276
    2000 Camaro B4C

    what cam btw

  4. #4
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    It's a custom grind Comp Cam. 228/230 585/585 114 LSA. Now I'm not 100% sure on the grind because I forgot to get the build sheet from the shop. But I will be taking care of that on Monday.

  5. #5
    Member fergyflyer's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Eustis, Fl
    Posts
    150

    White
    2002 Z28

    Look for a broken motor mount.

    The transmission and the rear end are not the quietest things when you put it in nuetral and turn stuff.

  6. #6
    Member c5z28's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bay Area
    Posts
    8,120

    On your ass flashing
    my highbeams

    I doubt that this is it-but when cleaning the maf I unplugged the iat finished what I did etc. Never plugged it back in and the shifts were rough as hell(metal on metal) Plugged it back in everything was cool. Just an idea.

  7. #7
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    Thanks guys for the input. I'm about to crawl underneath the car again. I'll keep ya posted!

  8. #8
    Import Killer SLP00blueSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    MIchigan
    Age
    33
    Posts
    182

    Navy Blue Metallic
    2000 Camaro SS

    how about a trans mount?

  9. #9
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    Hey guys I found it. The 15mm torque arm nut loosened and fell off and the bolt backed out. This allowed the axle to rotate up and down slamming the torque arm against the trans tunnel. It's all good. I finally fixed and I'm givin' it hell again!

  10. #10
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Quote Originally Posted by supersexy View Post
    Hey guys I found it. The 15mm torque arm nut loosened and fell off and the bolt backed out. This allowed the axle to rotate up and down slamming the torque arm against the trans tunnel. It's all good. I finally fixed and I'm givin' it hell again!
    Glad to hear
    good luck with the new setup

  11. #11
    hello blindboy2k1's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    pittsburg,CA
    Posts
    63

    Red
    2000 Camaro SS

    i had the same problem with that stupid nut backing out , it happend to me 2 times , my solution was buying energy bushings and welding the mount together where it slips open , never had a problem since

  12. #12
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    Yeah I got to get back underneath and see if anything is backing off. I'm also going to put a shit-load of loctite on it so this doesn't happen again. How well do you guys think my rear end and tranny are going to hold up to the newfound power? I have a tranny cooler now so overheating shouldn't be an issue.

  13. #13
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    I was also wondering if you guys could give me ballpark estimates on what times I would post in the quarter? I've been told from the shop I go to that if I tree it pretty good I could probably get a low 12.

  14. #14
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Quote Originally Posted by supersexy View Post
    I was also wondering if you guys could give me ballpark estimates on what times I would post in the quarter? I've been told from the shop I go to that if I tree it pretty good I could probably get a low 12.
    I could see mid 12s and possibly low 12s depending on your launch
    Let me know how you like the stall

  15. #15
    Junior Member kibz28's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    pa
    Posts
    19

    black
    2002 Z28

    haha the same thing happend to me already, and if u plan on using good tires plan on a good rear unless u already have one

  16. #16
    Junior Member supersexy's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    FT. Bragg, NC
    Posts
    91

    white
    02 SS

    I've been taking it a little easy on it lately cause I'm not financially ready for the rear end to go out.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Im So Pissed
    By bertt23 in forum Texas Members
    Replies: 42
    Last Post: 07-25-2008, 03:52 PM
  2. just pissed off.....
    By pewterzron in forum Almost Anything Goes
    Replies: 15
    Last Post: 01-15-2008, 04:50 PM
  3. so pissed right now
    By issues in forum Corvette
    Replies: 2
    Last Post: 11-10-2007, 09:03 PM
  4. Im So Pissed!!!!!!
    By camarostripes96 in forum LT1
    Replies: 6
    Last Post: 10-02-2007, 07:45 PM
  5. Pissed Off!!!!!
    By LETHALxLS1 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 6
    Last Post: 02-04-2007, 07:36 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •