Results 1 to 3 of 3

Help with noise!

This is a discussion on Help with noise! within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Hey guys, since I got my z28 in february there has been a screeching noise coming from under the hood. ...

  1. #1
    Junior Member 2001blackz28's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Iowa
    Posts
    23

    black
    2001 Z28 Camaro

    Help with noise!

    Hey guys, since I got my z28 in february there has been a screeching noise coming from under the hood. It almost sounds like a supercharger that is squeaking if that makes sense. Auto zone said it was the idler pulley or the water pump. I hope it's not the water pump, but has anyone else had this problem? Also my SES went off and they said it had something to do with my Air Pump, has anyone had that code?

  2. #2
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    sounds like the AIR pump has crapped out or on its way out. but the AIR pump is only active on cold starts and does not run the entire time the engine is on. find a used working one for cheap and replace it...

    if your water pump was going, you would be leaking coolant through the weep hole and you would be able to smell it as well...

    idler pulleys do go bad, but start w/the AIR pump from there and then the other areas. also whoile you're at it, check all your belts for cracks...

  3. #3
    Junior Member 2001blackz28's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Iowa
    Posts
    23

    black
    2001 Z28 Camaro

    Quote Originally Posted by SSwt00SS View Post
    sounds like the AIR pump has crapped out or on its way out. but the AIR pump is only active on cold starts and does not run the entire time the engine is on. find a used working one for cheap and replace it...

    if your water pump was going, you would be leaking coolant through the weep hole and you would be able to smell it as well...

    idler pulleys do go bad, but start w/the AIR pump from there and then the other areas. also whoile you're at it, check all your belts for cracks...
    If I understand what you're saying then it is probably the Air pump because it makes the noise for about 5-10 minutes but eventually goes away after driving it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LS1 noise?
    By rafael707 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 06-28-2012, 08:58 PM
  2. noise
    By texas twister in forum Automatic Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2009, 05:44 PM
  3. '01 M6 Noise
    By T/Aboo in forum Manual Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 10-09-2007, 05:49 AM
  4. Noise that I can't get rid of!!!!
    By SilentStriker07 in forum Suspension and Handling
    Replies: 1
    Last Post: 02-14-2007, 08:58 AM
  5. Bad Noise.
    By csess in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2007, 06:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •