Results 1 to 13 of 13

Help me!! 1998 z28

This is a discussion on Help me!! 1998 z28 within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Ok I have a 1998 Z28 6 speed and I just installed a basically whole new suspension with some C6 ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    Unhappy Help me!! 1998 z28

    Ok I have a 1998 Z28 6 speed and I just installed a basically whole new suspension with some C6 wheels. When Im driving it it starts to stutter then goes. I mash down on the gas and the engine acts like its not getting any fuel and my shifter starts shaking pretty bad. Does anyone know whats goin on? Drive shaft? Fuel line? WHAT?!!

  2. #2
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    transmission ? your mounts will cause vibrations...besides that i dont know

  3. #3
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    i would think it could have to do with your suspension...does it bog ? like out the hole ..then takes off fine ? list what you have done to your car and your suspension....also what size tires etc...is your abs light constantly coming on ? do you have traction control ?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    Yeah I checked my tranny mount and its fine cause thats what I thought it was originally. I bought one just in case. I have Bilstein shocks, eibach springs, torque arm, new control arms/ panhard rod. Front tires are 245 Kuhmos, rears are 285s. 18s in front 19s in back. Full exhaust with long tubes headers, magnaflow CME, ORY pipe.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    yeah I have traction control too. I turned it off just to see if it was a computer thing with the wheels being so big but that wasnt it. Yeah it like bogs down hard core and then takes off suddenly and then might bog down again

  6. #6
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    It doesnt sound like a supension problem at all, sounds more like a fuel issue or ignition issue.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    Why do you think my shifter shakes like that then? thanks for the help

  8. #8
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    Quote Originally Posted by Wader View Post
    Why do you think my shifter shakes like that then? thanks for the help
    well, your engine IS connected to the drivetrain...

    if your engine is boggin/surging you will feel it through the car and drivetrain...

    do you have a CEL llight on? what about possible bad O2's? fouled spark plugs, loose wires, etc? do a shake down of all the induction, plugs, O2's etc, and see if the problem lies there...

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    Yeah my check engine light has been on for awhile ever since I had had my headers installed and they came with new O2's. I wouldnt imagine it would be that but I will have to check. No loose wires or bad spark plugs cause they are new. The guy that installed my headers cut that hose in the throttle body. He works at a Chevy dealer and did this as a side job and said I didnt really need it so he cut it. Sometimes my car idles around 1500 then goes back down to 1000. So you think its fuel related?

  10. #10
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    Quote Originally Posted by Wader View Post
    Yeah my check engine light has been on for awhile ever since I had had my headers installed and they came with new O2's. I wouldnt imagine it would be that but I will have to check. No loose wires or bad spark plugs cause they are new. The guy that installed my headers cut that hose in the throttle body. He works at a Chevy dealer and did this as a side job and said I didnt really need it so he cut it. Sometimes my car idles around 1500 then goes back down to 1000. So you think its fuel related?
    Check to make sure none of your plug wires have melted on your headers. Namely on the drivers side. I know mine did and caused that same thing to happen. Inspect that and then get your SES codes read to see if there is something other than your O2 sensors, namely a P0300....

  11. #11
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    cut the hose in the throttle body?? the one on the top of the intake manifold...if so..did he cap it ..if not you would be running a vacuum leak and that would answer your problems

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    Its pinched off pretty well. So I dont think its that.

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oklahoma
    Age
    29
    Posts
    13

    Black
    1998 Chevrolet Camaro Z28

    Fuel pump maybe?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ISO 1998 trans am , camaro ls ECM and only 1998 ECM for ls1
    By knock0991 in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 07-24-2015, 07:59 AM
  2. 1998 WS6 help please
    By Mike0202 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 04-23-2009, 04:02 PM
  3. LS2 or LS6 for 1998 TA A4 WS6
    By brian98ws6 in forum Internal Engine
    Replies: 15
    Last Post: 11-18-2007, 04:43 PM
  4. 1998 Red Z
    By LS1Camaro98z in forum Member's Rides
    Replies: 3
    Last Post: 03-24-2007, 11:45 PM
  5. 1998 Ta
    By matt7890_1 in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 11-01-2006, 01:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •