Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 40 of 40

Blinkers Stuck?

This is a discussion on Blinkers Stuck? within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; I had someone else look at it and they said its the flasher unit. What the fuck is that?...

  1. #21
    Member Eric1987's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Long Beach, California
    Posts
    853

    Black
    1999 Z28 Convert

    I had someone else look at it and they said its the flasher unit. What the fuck is that?

  2. #22
    Nuclear Cat Will End All LS1Powerhouse's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Edwardsville, IL (So. IL Univ. of Edwardsville)
    Age
    28
    Posts
    1,250

    Mystic Teal
    1999 Camaro Z28 - A4

    Quote Originally Posted by Eric1987 View Post
    I had someone else look at it and they said its the flasher unit. What the fuck is that?
    Replace the bulbs.. Its $4

  3. #23
    Member Eric1987's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Long Beach, California
    Posts
    853

    Black
    1999 Z28 Convert

    Front or rear bulbs?

  4. #24
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    Quote Originally Posted by Eric1987 View Post
    I had someone else look at it and they said its the flasher unit. What the fuck is that?
    that is the turn signal indicator fuse i told you about yesterday, and where it is located...

  5. #25
    nut butter Poppn's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Connecticut
    Age
    28
    Posts
    632

    Red
    1999 Camaro SS

    Quote Originally Posted by Eric1987 View Post
    Front or rear bulbs?

    As far as I know, the front has 2 filaments (sp?) and the rear only has one? Not totally sure on that one, but for me it was the front that was burnt out.



    I found out because my DRL wasn't working on the side the bulb was out, but when I manually turned the headlights on, it worked (because it's a double filament and one was burnt out)

  6. #26
    Member chevyss1234's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Clemson SC
    Posts
    279

    black
    2001 Camaro SS

    okay ya'll riddle me this:
    my turn signals all work, they don't solid they just blink really slow... really really slow... stays on for two seconds, off for half a second, on for two seconds....and so on....both sides do it...there's nothing wrong with them but then i turn the hazard lights on they flash at normal speed... we figure there's some resistance in some connection somewhere but we dont' know where.
    thanks

  7. #27
    Member Eric1987's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Long Beach, California
    Posts
    853

    Black
    1999 Z28 Convert

    Okay I know its not the bulbs. I turned on my hazards on and it flashed the lights. I just need to find the flasher unit. Its not a fuse right? I checked the lil fuse area by the steering wheel. Its to the left of the head lights where you turn them on. It has a lil plate that just sticks on. All the fuses in there are good.

    NEVERMIND. It was the flasher unit. I had to unscrew the dash part under the steering wheel. It was a bitch to find. Signals are working again. Thanks for all the help guys!
    Last edited by Eric1987; 10-31-2008 at 02:20 PM.

  8. #28
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    Quote Originally Posted by SSwt00SS View Post
    you have to remove the lower dash panel under the steering wheel. the fuse (which is circular about the size of a half dollar and about 1/2" or so thick) should be on the right hand side. you wont be able to see it directly, so you will have to feel for it. its a cheap part to fix. however if it turns out not to be that, then i dont know what to tell you...
    Quote Originally Posted by Eric1987 View Post

    NEVERMIND. It was the flasher unit. I had to unscrew the dash part under the steering wheel. It was a bitch to find. Signals are working again. Thanks for all the help guys!
    i dont get what made it so hard to find when i posted exactly where it was located for you...

    regardless, glad the problem is fixed...

  9. #29
    Member Eric1987's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Long Beach, California
    Posts
    853

    Black
    1999 Z28 Convert

    Well I had you telling me it was on the right and Haynes book telling me the left. It was in the middle.

  10. #30
    Member chevyss1234's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Clemson SC
    Posts
    279

    black
    2001 Camaro SS

    Quote Originally Posted by chevyss1234 View Post
    okay ya'll riddle me this:
    my turn signals all work, they don't solid they just blink really slow... really really slow... stays on for two seconds, off for half a second, on for two seconds....and so on....both sides do it...there's nothing wrong with them but then i turn the hazard lights on they flash at normal speed... we figure there's some resistance in some connection somewhere but we dont' know where.
    thanks
    did no one see what i said? or does no one have any idea what's wrong?

  11. #31
    C=('.'Q) wultdat's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Cross Roads, TX
    Age
    30
    Posts
    1,557

    Electron Blue
    2002 C5 Z06

    Quote Originally Posted by chevyss1234 View Post
    did no one see what i said? or does no one have any idea what's wrong?
    Have you tried checking the flasher anyways?

  12. #32
    Junior Member 98T/A.SNAKEATER_'s Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Broken Arrow,OK
    Posts
    36

    Red
    1998 pontiac Trans Am

    its a freakin bulb

  13. #33
    Member chevyss1234's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Clemson SC
    Posts
    279

    black
    2001 Camaro SS

    ah it was the alternator...it was already messed up and when i switched it out today the problem went away.... i guess it was putting out such a low amount of power that the turn signals slowed down?? i dunno...

  14. #34
    Pony Killer Insert's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Mississauga, Ontario, Canada
    Age
    29
    Posts
    242

    Black
    2002 Camaro SS M6

    i am going to go with popular vote on this one....

    bulb.

    if turn signals are good check your brake lights.

    If you eliminate the problem of bulbs, then the flasher relay is the problem.

    sorry, didnt read 2nd page.
    Last edited by Insert; 11-03-2008 at 03:49 PM.

  15. #35
    Member Y2KSS1363's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Marcos, CA
    Posts
    182

    LPM
    2000 Camaro SS

    Wink

    You guys are all full of

    It's just low on fluid.


  16. #36
    おれわCamaroがいじん! chaosinfinite's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Washington D.C.
    Age
    31
    Posts
    198

    Black
    1998 Chevrolet Camaro SS

    Quote Originally Posted by Insert View Post
    i am going to go with popular vote on this one....

    bulb.

    if turn signals are good check your brake lights.

    If you eliminate the problem of bulbs, then the flasher relay is the problem.

    sorry, didnt read 2nd page.

    Yeah I agree..This happened to me last year because the tool who owned my car before me had these cheap lenses on the car which allowed moisture/water to burn the bulbs out. After I replaced them with another set of clear ones that came with these god awfull halo's the problem still continued. It didn't get solved untill I bought a pair of white lenses from RKsport.com. After that I just changed the FRONT bulbs and the blinkers worked fine. The thing is the lenses need some sort of ventilation to stop the moisture from building up in the light housing and shorting the bulbs out. Like I said I did this last year, and still no problems with the blinkers...

  17. #37
    Royal pain in the.... Phantom2kz's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    savannah, ga
    Posts
    159

    2001 Z-28 A4 NBM
    2002 35th anni SS M6#1696

    Quote Originally Posted by Phantom2kz View Post
    check your flasher unit
    do the hazerds work?
    NEVERMIND. It was the flasher unit.

    this must be my first rodeo, and yes i am used to being ignored,, im married

  18. #38
    Member camaross19973's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Los Angeles
    Age
    44
    Posts
    238

    blue
    1999 camaro ss #976

    yes bulb dont go that far just ck ur bulbs

  19. #39
    Member jonj601's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Diego
    Age
    34
    Posts
    280

    pewter
    02 CAMARO SS

    Quote Originally Posted by 00z28bubba View Post
    when that happened i used it as an excuse to get halos with the black housing and clear housings all the way around except rear tail lights. i like the clear side markers and bumper housings they make the car look real clean
    i'm with 00z28bubba, use it as an excuse to get halos, and i'm gonna get the black turn signals and side markers.

  20. #40
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    have you changed your fuel filter?...

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. blinkers
    By Marc Gomez in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 04-19-2014, 03:16 PM
  2. blinkers
    By Marc Gomez in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2014, 09:07 AM
  3. Help: Why wont my new blinkers go in
    By Spikito in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-31-2011, 03:29 PM
  4. No blinkers
    By SandmanWs7 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-24-2007, 05:34 PM
  5. Blinkers.
    By Mr. Luos in forum General Help
    Replies: 17
    Last Post: 04-15-2006, 11:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •