Results 1 to 8 of 8

1rst gear shakes the whole car

This is a discussion on 1rst gear shakes the whole car within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; i have a bit of a problem. when taking off in first my whole car shakes. after that the car ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Escondido, CA
    Age
    35
    Posts
    3

    Blue
    00' SS Camaro

    1rst gear shakes the whole car

    i have a bit of a problem. when taking off in first my whole car shakes. after that the car is fine in all other gears. i also tried taking off in third(by accident) and it did the same thing. its just on the take off. sometimes it sounds like something is rattling down there as if something were loose. i took it to the shop and they couldn't find anything loose or worn. i already replaced the clutch n slave cylinder. someone told me it might be the tranny mount. anyone have some advice?

  2. #2
    MEMBER 5150's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Visalia Cali
    Age
    43
    Posts
    661

    SILVER
    2000 Z/28

    I would check the motor mounts and work my way back.

  3. #3
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    sounds to me like youre just not giving it enough gas....Im a shitty manual driver and I do the exact same thing no matter what im driving.

  4. #4
    Just a slow Camaro KING Z28 HAWK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Fresno Ca
    Posts
    2,228

    LPM
    2002 Z28 Camaro

    Quote Originally Posted by 5150 View Post
    I would check the motor mounts and work my way back.
    + 1

  5. #5
    Member ezwip's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    purgatory
    Posts
    354

    Black
    02 Z28 M6

    Quote Originally Posted by Spikito View Post
    sounds to me like youre just not giving it enough gas....Im a shitty manual driver and I do the exact same thing no matter what im driving.
    I owned an 01 Sebring LXI and I had a similar experience. I had to take off like Grandma or give it enough gas that I looked like I wanted to race somebody. Never did find it's sweet spot.

  6. #6
    Senior Member doberman 152's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Hampshire
    Age
    52
    Posts
    6,043

    Black
    1999 Camaro SS #1437

    Had the same problem, the tranny mount ripped. Easy fix.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Escondido, CA
    Age
    35
    Posts
    3

    Blue
    00' SS Camaro

    Quote Originally Posted by doberman 152 View Post
    Had the same problem, the tranny mount ripped. Easy fix.
    already replace it and it still does the same thing.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Escondido, CA
    Age
    35
    Posts
    3

    Blue
    00' SS Camaro

    Anyone have any other suggestions?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Automotive Harlem Shakes
    By trev0006 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 23
    Last Post: 02-21-2013, 12:57 PM
  2. Question: car shakes at around 70mph and up.
    By dav-02ws6-m6 in forum Suspension and Handling
    Replies: 13
    Last Post: 08-04-2012, 05:20 PM
  3. Cali has another case of the shakes
    By SMWS6TA in forum Almost Anything Goes
    Replies: 4
    Last Post: 06-15-2010, 07:54 PM
  4. Help: Drivetrain shakes
    By RLamas in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 09-01-2009, 01:52 PM
  5. Wheel shakes when braking
    By txcosmos in forum GTO
    Replies: 18
    Last Post: 02-10-2006, 05:42 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •