Results 1 to 4 of 4

1993 Camaro Z28

This is a discussion on 1993 Camaro Z28 within the Camaro / SS forums, part of the Vehicle Specific category; Hi everyone. I've got myself a Z28 that I've done some work to, and had previous work done to it. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    PA
    Posts
    2

    1993 Camaro Z28

    Hi everyone. I've got myself a Z28 that I've done some work to, and had previous work done to it.

    Following are the mods:
    TSP longtube headers
    Straight pipe no cats
    Cold air intake (custom)
    Msd venter optispark
    Msd superconductors (over the valve covers)
    NGK tr55s
    Msd ignition
    160 degree thermostat
    36lb/hr Accel injectors
    Lunati cam (I forget the specs)
    EGR and AIR delete.
    Custom chip done by Sinister performance


    My problem with the car right now is I have a high idle. I checked for vacuum leaks and cannot seem to find any, and I don't think it's a vacuum problem. The idle for park/neutral is 850cold and 750hot. Idle for in gear is 750cold and 650hot. The car will get close to proper idle in gear around 750-850 but will never achieve 650. In park/neutral it rarely drops below 1k and usually stays around 1.5k.

    Using ALDL and tuner pro the only things I can read are injector bank 1 and 2 errors. Everything seems to be fine though. My butterfly is completely closed and the iac is reading 0 clicks. Tps appears to be reading normal voltage. The car is requesting the lower idle but never achieves it.

    Maybe someone here has some insight on what I can do... I'm basically at a loss on where to go.

  2. #2
    Senior Member Naaman's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,316

    Cayanne
    98 Z28 Vert M6

    Did this problem begin after a particular part was installed or some work was done on the car?

    I don't have the LT1, but on my car, when I installed a P&P throttle body, my O-ring for the IAC valve was damaged and it resulted in a high idle that would not resolve. Took me a week to find the cause, but was glad it turned out to be only a $0.15 part. Have you checked the O-ring on the IAC? If it's original, it's certainly old by now!
    Lid, Throttle Body, LS6 Intake, Stage 1 Heads, Mild Cam, Magnaflow Cat-Back, LS7 Clutch, SFCs, STB, Panhard Bar, Strano Springs, Strano Sway Bars, LCAs, Konis (F), Bilstiens (R), MGW Shifter

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    PA
    Posts
    2

    1993 Camaro Z28

    Problem occurred after the motor was put back together (cam, New opti, New plugs, etc)

    The idle was MUCH higher before the chip. Im probably gonna end up pulling the intake and throttle body and check over that little crap. I didn't disturb the iac or tps, but I guess it wouldn't hurt to check.

  4. #4
    Senior Member Naaman's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,316

    Cayanne
    98 Z28 Vert M6

    Good luck! Post your results.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1993 Camaro Z28 6 Speed Hard Top!!!!
    By karpetcm in forum Vehicles For Sale / Trade
    Replies: 7
    Last Post: 03-01-2016, 09:57 AM
  2. Two component systems in 1993 Camaro Z28
    By RJWZ28 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 05-23-2007, 10:49 PM
  3. 1993 V6 camaro swap for Ls1
    By chevey93ss in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2007, 07:37 PM
  4. 1993 camaro and the old carb 350
    By silverz28camaro in forum External Engine
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2006, 07:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •