Results 1 to 14 of 14

SLP lid

This is a discussion on SLP lid within the Parts Review forums, part of the Sponsors Group Pricing and Parts Review category; kind of a bitch to get on and fit properly...

  1. #1
    Member 1998 T/A's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Huron Ohio
    Posts
    759

    Black
    2000 WS6 Trans AM

    SLP lid

    kind of a bitch to get on and fit properly

  2. #2
    Senior Member Z28_Driver's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,017

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28 Hardtop

    i've heard they rub the hood.
    did that occur for you.

  3. #3
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    No rubbing of the hood for me.
    Had the lid for 6 years now. Zero problems.


    Aside from the giant 'SLP' logo on it....which I sanded off and painted gloss black.

  4. #4
    Knight of Chaos xzaero0's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Nebraska
    Age
    37
    Posts
    468

    Black
    2000 Trans Am

    I think that mine rubs alittle bit on my Mecham hood. Does not seem to always properly want to seal to the air box. I dont know if its the SLP lid or the SLP smooth bellows that cause my problem of not wanting to seal correctly.

    I also sanded that nasty SLP sticker off of mine.

  5. #5
    Member 1998 T/A's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Huron Ohio
    Posts
    759

    Black
    2000 WS6 Trans AM

    i haven't noticed any rubbing i had to sand the mother fucker just to get it to fit around my MAF

  6. #6
    Senior Member Zboner's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cincinnati/northern ky
    Age
    31
    Posts
    9,045

    Black
    99 SS

    and those lids usually have the best fitment of them all

  7. #7
    lmpounded SandmanWs7's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    8,028

    Silver
    2007 CTS-V

    Mine fit perfect and no rubbing. Have had it for 2 years. First thing I bought for the car. And the ONLY SLP item that I will ever own.

  8. #8
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    I've had my slp lid for 8-9 years I think....something like that. I wish mine had the sticker so I could remove it. Mine is the SLP with raised molded letters. No rubbing...fits fine.

  9. #9
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Quote Originally Posted by Mr. Luos View Post
    No rubbing of the hood for me.
    Had the lid for 6 years now. Zero problems.


    Aside from the giant 'SLP' logo on it....which I sanded off and painted gloss black.
    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    I've had my slp lid for 8-9 years I think....something like that. I wish mine had the sticker so I could remove it. Mine is the SLP with raised molded letters. No rubbing...fits fine.

    The lid I bought from KY Speed simply had the printed SLP logo (not raised). Just so happens that the stock "Ram Air" sticker covers it nicely and looks far better IMO.

    I still have the secondary air system on the car and have to figure out how to secure the hose (without having it look like ass). The hose sort of sags towards the engine. I zip tied the hose to the wire harness, but it still isn't quite right.

  10. #10
    Member c5z28's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bay Area
    Posts
    8,120

    On your ass flashing
    my highbeams

    Quote Originally Posted by 1998 T/A View Post
    i haven't noticed any rubbing i had to sand the mother fucker just to get it to fit around my MAF
    To late but next time use a hairdryer to warm it up, worked the best for me.

  11. #11
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Quote Originally Posted by c5z28 View Post
    To late but next time use a hairdryer to warm it up, worked the best for me.

    Did the same and although it was still a bit difficult it did eventually pop right in. Still not real keen on the hose clamps and how they clocked and I did retain my stock bellows. Going to check out some different set ups at GM Carlisle to see what others have done.

  12. #12
    Big Gulps, huh? HOBS's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Idaho
    Posts
    440

    Black
    1999 Trans Am

    Never had a problem with mine but i have the stock bellow on it right now. The smooth bellow seems to be the root of the problem IMO. I'll still get the smooth bellow but thats just my take on the hood rub issue.

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    granger
    Posts
    39

    black
    1999 trans am

    I had the LS1 vette cover on my ta fit & looked great !!! Now I went to a dual snorkle filter that comes with ram air !!! Looks & sounds mean !!!!!!! Might sell the LS1 cover ????

  14. #14
    Member 1998 T/A's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Huron Ohio
    Posts
    759

    Black
    2000 WS6 Trans AM

    i have the stock cover if you want it...25 shipped sound ok?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •