Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 47

STS Turbo problem

This is a discussion on STS Turbo problem within the Forced Induction forums, part of the LSx Technical Help Section category; i dont see the allen bolts...

  1. #21
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    i dont see the allen bolts

  2. #22
    Senior Member JD_Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hot ass Arizona!!
    Posts
    1,723
    Quote Originally Posted by aquickfive0 View Post
    i dont see the allen bolts
    How much boost r you running? test the line to the switch and make sure your getting power to it. The buzzers not comming on right.

  3. #23
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    the oil is running properly and the buzzer is not sounding, where r those alen screws? i cant find them

  4. #24
    Senior Member JD_Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hot ass Arizona!!
    Posts
    1,723
    Quote Originally Posted by aquickfive0 View Post
    the oil is running properly and the buzzer is not sounding, where r those alen screws? i cant find them
    Maybe you sucked in water and its just mixing with old condensation from before. I remember you had a similar problem before, right. How bad is it and how long has it been doing it for. If its been doing it for awhile theres a problem.

  5. #25
    Senior Member JD_Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hot ass Arizona!!
    Posts
    1,723
    Are you sure the head gasket isn't blown? Mine did the same thing when I broke a piston and blew the head gasket. There isn't oil in the coolant.

  6. #26
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    i did suck up wate r its been raing alot here and ive been outa town and my brother been driving, it only been doin it dor a day i just noticed

  7. #27
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    coolent is full oil is clean not milky in motor

  8. #28
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    old problem was fixed, check valve was stuck open

  9. #29
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    this problem has differtn symptons but you all helped alot last time

  10. #30
    Senior Member JD_Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hot ass Arizona!!
    Posts
    1,723
    Quote Originally Posted by aquickfive0 View Post
    this problem has differtn symptons but you all helped alot last time
    I say drive it around a bit and see how bad it is. It might just need to purge itself from the water you sucked in. hopefully you didn't suck in too much. If thats not the case then I would say the check valve is bad (pretty common)

  11. #31
    Senior Member JD_Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hot ass Arizona!!
    Posts
    1,723
    I posted this on ls1tech hopefully we get some responses.

  12. #32
    You should really post this in the ls1tech forced inducation area for best results

  13. #33
    Member cailey37's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mississippi
    Posts
    832

    Silver
    1998 Pontiac Trans Am

    The allen bolt you're looking for is right next to the oil pump for the turbo....in fact it's on the same assembly.....as you look at it, it will be on your right....there will be a rubber grommet the size of a pencil eraser on top...you'll have to remove that and the allen bolt is located there.....again...be very careful with it......in fact....if you just give it about 3 full turns you'll be fine.....give me your email address and I'll give you a article about oil problems on STS kits...it's about 8 pages long but a good read.....

  14. #34
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6


  15. #35
    Member cailey37's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mississippi
    Posts
    832

    Silver
    1998 Pontiac Trans Am

    sent it

  16. #36
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    nothing here thats aquickfive0@aol.com with a zero at end

  17. #37
    Member cailey37's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mississippi
    Posts
    832

    Silver
    1998 Pontiac Trans Am

    i sent it again....

  18. #38
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    got it, hmm says sumting about dirty air filtre, mines really really dirty and i didnt put shield on yet

  19. #39
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    i must be stuipid casue i cant find that screw to adjust

  20. #40
    Member aquickfive0's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cocoa beach florida
    Age
    42
    Posts
    124

    pewtr
    2002 Trans am WS-6

    i found screw and turned clockwise til tight it turned about 7-8 turns and the backed off counterclockwise 1 1/2 turns

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wanted: Trade my HUGE turbo for your smaller turbo
    By Iknowthefuture in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 08-30-2010, 06:47 PM
  2. turbo problem
    By Fastformula in forum Forced Induction
    Replies: 2
    Last Post: 03-08-2008, 02:24 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-29-2007, 07:50 AM
  4. Pontiac Firebird Turbo Installation - Subterranean Turbo System
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 1
    Last Post: 09-12-2007, 07:16 PM
  5. sts turbo problem
    By aquickfive0 in forum Forced Induction
    Replies: 41
    Last Post: 09-04-2006, 08:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •