Results 1 to 3 of 3

STS not making any power :(

This is a discussion on STS not making any power :( within the Forced Induction forums, part of the LSx Technical Help Section category; I installed an STS system on my 05 GTO a couple of weeks ago. Had a base tune made last ...

  1. #1

    STS not making any power :(

    I installed an STS system on my 05 GTO a couple of weeks ago. Had a base tune made last Tuesday. The car seems to run strong, but no where near the 500+ RWHP I was hoping for.

    I had it dyno'd today (Sunday) and found it only made 418 RWHP (it made 348 with a cat back and NO tune)I also found it would only make 4 lbs of boost on the dyno, and peak power was at like 4000rpm . I have a .60 bar spring in the wastegate, so it should make around 7lbs at the throttle body. On the street, it will spike to mid 5's for boost, but fall off quickly.

    We checked for leaks, but did not find anything worth mentioning. I did find that the blow off is not working at all though

    Any ideas? For reference, this the is the intercooled system with .67 turbo, it has 1.85 rocker arms, a bigger walbro fuel pump, a Kenne Bell BAP, 60 lb injectors, and no cats. We are getting zero knock, and the A/F looked good as well.

    Something else..the car has so much crankcase vacuum at idle, is whistles if I have the oil cap tight. Is this normal? I mean it really sucks hard.

    Thanks in advance,

    Last edited by kllrvet; 03-12-2006 at 11:33 PM.

  2. #2
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    San Diego, Ca

    383 Procharged & N20 Vert

    If your blow off valve isn't working then the boost must be bleeding off there.
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Orlando FL

    Barbados Blue
    2004 Pontiac GTO

    I just installed the sts kit last night on my 04 gto went well but having problems with the drive shaft hit the piping and i keep moving the hanger around and let it re settle but thats about it. its makes 5 lbs of bosst real fast but its weriod cuase i am use to blower make bost as rpms goes up this thing makes 5 lbs of boost 2200 rpms and stays there on up.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts